1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ATASAYAN: “ENGELLERİ AŞMAK İSTİYORUZ...”
ATASAYAN: “ENGELLERİ AŞMAK İSTİYORUZ...”

ATASAYAN: “ENGELLERİ AŞMAK İSTİYORUZ...”

ATASAYAN, AVRUPA BİLARDO FEDERASYONU ASBAŞKANI DAVİD MORRİS’İ KABUL ETTİ

A+A-

EURO TUR EKİM AYINDA; AVRUPA BÜYÜKLER BİLARDO ŞAMPİYONASI İSE HAZİRAN 2014’DE KKTC’DE YAPILACAK

ATASAYAN: “ENGELLERİ AŞMAK İSTİYORUZ...”

MORRİS: “KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BİLARDO FEDERASYONU BİZİM BİR ÜYEMİZ”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın, bugün, Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris kabul ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabulde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ile Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu da hazır bulundu.

Milli Eğitimi, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan kabulde yaptığı konuşmada, uzun yıllardır KKTC’ye uygulanan ambargoların ülke gençliği üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek, KKTC Bilardo Federasyonu’nun önemli bir adım atarak Avrupa Bilardo Federasyonu’na doğal üye olduğunu söyledi.

Atasayan, üyeliğin çok önemli ve diğer federasyonların önünü açılabilmesi için iyi bir fırsat olabileceğini ifade ederek, Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris’in ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Mutlu Atasayan, ülkede yapılacak iki önemli organizasyon için üzerlerine düşeni yerine getireceklerini ifade etti.

MORRİS

Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris ise, KKTC Bilardo Federasyonu’nun, Avrupa Bilardo Federasyonu’nun doğal üyesi olduğunu söyledi.

Morris, üyelik konusunda yapılan tüzük değişikliğinin Genel Kurul’da kabul edildiğini ve böylelikle KKTC’nin üyeliğinde bir sıkıntı bulunmadığını belirterek, 2013 Ekim ayında Euro Tur’un, 2014 Haziran ayında ise Avrupa Büyükler Bilardo Şampiyonası’nın KKTC’de yapılacağını açıkladı.

BURCU

KKTC Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ise, Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris’in Ekim ayında Acapulco Hotel’de düzenlenecek ve 32 ülkeden 200 sporcunun katılacağı Euro Tur organizasyonu için incelemelerde bulunmak üzere adaya geldiğini söyledi.

Burcu, aynı otelde 2014 Haziran ayında Avrupa Büyükler Bilardo Şampiyonası’nın da düzenleneceğini, bu bakımdan yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.