1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ATASAYAN, POLONYALI, BULGAR VE LETONYALI ÖĞRETMENLERLE GÖRÜŞTÜ
ATASAYAN, POLONYALI, BULGAR VE LETONYALI ÖĞRETMENLERLE GÖRÜŞTÜ

ATASAYAN, POLONYALI, BULGAR VE LETONYALI ÖĞRETMENLERLE GÖRÜŞTÜ

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, KKTC’de bulunan Polonyalı, Bulgar ve Letonyalı öğretmenlerle, onlara eşlik eden Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ile görüştü.

A+A-

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Atasayan, görüşmede yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk toplumu içerisinde öğretmenlik mesleğinin önemli bir yere sahip olduğunu ve öğretmenlerin mücadele yıllarında halka rehberlik ettiğini söyledi.

Kıbrıs tarihi hakkında da bilgi veren Atasayan, eğitim sisteminin kurulup yerleşmesi için çalıştıklarını ancak belli bir mesafe kat edilmesine rağmen yapılacak şeyler bulunduğunu kaydetti.

Bakanlık olarak KTÖS’ün dış temaslarına tam destek verdiklerini belirten Atasayan, yabancı konukların KKTC’yi ziyaret etmesi ve KKTC’deki sivil toplum örgütlerinin uluslararası kuruluşlarla bir araya gelmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Atasayan, konuk öğretmen heyetinin KKTC’nin hem insanının sıcak kanlı yapısını, hem de ülkenin güzelliklerini görüp, olumlu izlenimlerle ayrılmaları temennisinde bulundu.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de konuşmasında, Kıbrıslı Türklerin kapalı bir toplumun yaşadığı sıkıntıları iyi bildiğini ve yıllardan beri dünya insanı olmak için mücadele ettiğini söyledi.

Sendikanın, yabancı öğretmen sendikaları ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğine de değinen Elcil, bunun Kıbrıs Türk toplumunun dışa açılımında önemli olduğunu ve bu işbirliğinin gelişmesini istediklerini belirtti.

Elcil, değişim programları sayesinde 70 öğretmenin bugüne kadar bu ülkelere gidip, yabancı eğitim sistemlerini tanıma fırsatı bulduğunu da kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.