1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ AKDENİZ OYUNLARI’NA KKTC’NİN DAVET EDİLMEMESİNİ ELEŞTİRDİ
ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ AKDENİZ OYUNLARI’NA KKTC’NİN DAVET EDİLMEMESİNİ ELEŞTİRDİ

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ AKDENİZ OYUNLARI’NA KKTC’NİN DAVET EDİLMEMESİNİ ELEŞTİRDİ

Atatürkçü Yaşam Derneği, Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında dört yılda bir düzenlenen ve bu yıl Mersin’in ev sahipliği yapan Akdeniz Oyunları’na “KKTC’nin davet edilmemesini” eleştirdi.

A+A-

Atatürkçü Yaşam Derneği Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Bırakın sporcuları, gözlemci veya izleyici olarak da yer alamadığımızı üzülerek belirtmek istiyoruz. Çünkü organizasyon komitesi  tarafından davet yoktur” dedi.

27 farklı spor branşının sporcularının yarıştığı müsabakalarda 24 üye ülkenin sporcularının mücadele edeceğini belirten Dernek özetle şöyle dedi:

“Bu 24 üye içerisinde Avrupa Birliği’nden sorumlu devlet bakanı Sn Egemen Bağış’ın sık sık dile getirdiği ve asla tanımıyoruz dediği ülke olan Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti sporcuları bu müsabakalarda boy göstermektedir. Bu çerçevede Sn. Bağış’a soruyoruz. ‘Tanıyoruz et ve tırnak gibiyiz dediğiniz’ bizleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençliğini yanı başımızda Anavatanımızın Mersin ilinde gerçekleşen 17. Akdeniz oyunlarındaki bu organizasyona neden davet etmediğinizin izahını sizlerden beklemekteyiz.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.