1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ATUN: “ÜLKENİN GELECEĞİ, AMBARGOLARI AŞMA ADINA YAPILACAK ÇALIŞMALARLA ŞEKİLLENECEK”
ATUN: “ÜLKENİN GELECEĞİ, AMBARGOLARI AŞMA ADINA YAPILACAK ÇALIŞMALARLA ŞEKİLLENECEK”

ATUN: “ÜLKENİN GELECEĞİ, AMBARGOLARI AŞMA ADINA YAPILACAK ÇALIŞMALARLA ŞEKİLLENECEK”

EKONOMİ BAKANI ATUN, EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HEYETİNİ KABUL ETTİ

A+A-

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, KKTC’nin geleceğinin, ambargolara karşı yapılacak çalışmalarla şekilleneceğini belirterek, ambargoları aşma yönünde atılan adımlarda Anavatan Türkiye gibi güçlü bir devleti yanlarında her daim görmenin büyük bir gurur vesilesi olduğunu vurguladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, bakan Atun, 1. Üniversite Spor Oyunları dolayısıyla KKTC’de bulunan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Maraşlıoğlu ve beraberindeki Türkiye Cumhuriyeti heyetini kabul etti.

Atun, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, ülkede var olan ambargoları fiilen delmenin mümkün olabildiğini ifade ederek, KKTC’de düzenlenen 1.Üniversite Spor Oyunları’nın bunun en büyük örneklerinden biri olduğuna işaret etti.

KKTC’de üretilen ürünlerin dünya pazarında, aranan kalite ve fiyatta yer bulduğu taktirde Avrupa Birliği dahil rahatlıkla tüm dünyada pazarlanabileceğini ifade eden Atun, ihraç yapılan ülkeler hakkında konuk heyete bilgiler verdi.

Atun, bakanlığı döneminde ihracatın 2009 dönemine göre iki katına çıktığını ifade ederek, bu başarıyı, bakanlığın vizyonu ve ülke ihracatçısının kararlılığı ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ülkenin geleceğinin, ambargoları aşma adına yapılacak çalışmalarla şekilleneceğini söyleyen bakan Atun, ambargoları aşma yönünde atılan adımlarda Anavatan Türkiye gibi güçlü bir devleti yanlarında her daim görmenin büyük bir gurur vesilesi olduğunu vurguladı.

Atun, Anavatan Türkiye’nin artık bölgesinde küresel lider ülkelerden biri noktasına geldiğini ve bu siyasi etkinliğin gücünün ilerleyen zamanlarda Kıbrıs sorununu çözme adına büyük fayda sağlayacağını düşündüğünü söyledi ve KKTC’deki ekonomik gelişmelerin, siyasi statüsünün güçlenmesine de önemli bir katkı koyacağını kaydetti.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Maraşlıoğlu da, böyle bir etkinliğin KKTC’de düzenlenmesinden dolayı büyük bir heyecan duyduklarını ifade ederek, bunun teşkilat ile KKTC arasında kültürel ve ekonomik alanlarda da işbirliğine bir başlangıç olmasını temenni etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.