1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. AYDIN DENKTAŞ’I “YILIN ANNESİ”
AYDIN DENKTAŞ’I “YILIN ANNESİ”

AYDIN DENKTAŞ’I “YILIN ANNESİ”

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ı “Yılın Annesi” olarak ilan etti.

A+A-

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ı “Yılın Annesi” olarak ilan etti.

Dernek Genel Başkanı Latif Akça yazılı açıklamasında, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ın, onca acıya, yalnızlığa rağmen hep lider Denktaş’ın yanında mücadele ettiğini anımsattı.

Akça, Aydın Denktaş’ın fedakar bir anne olduğunu, çocuklarını yalnız büyüttüğünü, her zaman “eşime ben de destek oldum, hiçbir zaman köstek olmadım” dediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Aydın Denktaş, bir anne olarak çok acılar çekmiştir. Eşi Rauf Denktaş’ın gizlice gittiği Kıbrıs’ta Rumlar tarafından yakalanmasından sonra yaşadığı çaresizlik korkular ve ardından 3 yaşında Londra’da yaşama veda eden çocukları Dilek onu hep derinden yaralamıştır. Sonrasında talihsiz bir bademcik ameliyatında Münir’i kaybetmenin verdiği acılar yetmezmiş gibi büyük oğlu Raif Denktaş’ın kaybı ve ardından Liderimiz Denktaş’ı kaybetmek onu çok üzmüştür. Son olarak torun Can Denktaş’ın zamansız vefatı iyice onu yıkmıştır.

Bizler Denktaş ailesinin ölenlerine rahmet, kalanlarına sabır dileriz. Aydın Denktaş geçirdiği ağır hastalıklara ve ameliyata rağmen hala hayata tutunmaya çalışıyor. Bugün bile yeni bir ameliyat geçirmiş ve Allah’ın izniyle onu da atlatmıştır. Ona büyük geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Böylesi büyük fedakarlıklar ve acılar çekmiş güçlü bir anneyi değil ‘Yılın Annesi’, Kıbrıs Türkü’nün verdiği ‘Mücadele Yıllarının Annesi’ seçsek az gelir. Başta Aydın Denktaş annemizin ve tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.