1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK, HEPİMİZİN KÖKENİ ANADOLU'DUR"
"AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK, HEPİMİZİN KÖKENİ ANADOLU'DUR"

"AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK, HEPİMİZİN KÖKENİ ANADOLU'DUR"

EROĞLU, DEĞİRMENLİK LİSESİ VE DENİZLİ HÜRRİYET İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİ KABUL ETTİ

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Değirmenlik Lisesi ve kardeş okul Denizli Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) okullarının kardeş okul olmasının çok güzel olduğunu söyledi.

Eroğlu, kardeş okul uygulamasının, özellikle KKTC gerçeğinin öğrenilmesi açısından önem taşıdığını belirtti. Eroğlu, “Ayrımız gayrımız yok. Hepimizin kökeni Anadolu’dur” dedi.

Kendi öğrencilik yıllarında da Namık Kemal Lisesi’nin de benzeri kardeş okul ilişkileri geliştirdiğine işaret eden Eroğlu, “İnşallah benzer kardeş okul uygulamaları daha da gelişir ve Anavatan Türkiye’den öğrenciler, KKTC’yi tanıma fırsatı bulur. Bizim öğrencilerimiz de Türkiye’yi daha yakından tanıma imkanı elde edebilir” şeklinde devam etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, şimdiki çocukların çok şanslı olduğunu, ilkokul çağında uçağa binip, dünyayı tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Çocuklara da seslenen Eroğlu, “Başarının sırrı çalışmadır. İnşallah başarılı gençler olarak sizleri görürüz. Öğretmenlerin amacı, sizleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak. Sizlerin de onlara sevgi ve saygı göstermeniz gerekir” dedi.

Değirmenlik Lisesi Müdürü Ali Yaman ise konuk okul ve KKTC temasları hakkında bilgi verdi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.