1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLAR KURULU EKONOMİK ÖNLEMLER GÜNDEMİYLE TOPLANDI
BAKANLAR KURULU EKONOMİK ÖNLEMLER GÜNDEMİYLE TOPLANDI

BAKANLAR KURULU EKONOMİK ÖNLEMLER GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Bakanlar kurulu Başbakan Erhürman başkanlığında toplandı.

A+A-

BAKANLAR KURULU EKONOMİK ÖNLEMLER GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Bakanlar kurulu Başbakan Erhürman başkanlığında toplandı.

Tolantıda, hükümetin açıkladığı ekonomik önlemler ele alınarak karara bağlanacak.

Başbakan Tufan Erhürman konuyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, hükümetin arzu etmemesine rağmen, krizi fırsata çevirmek ve piyasadaki bazı ürünlerde fahiş fiyat artışları yapanlara karşı piyasaya müdahale etme kararlılığında olduğunu söyledi.

Erhürman, alınacak ekonomik önlemlerin 23 maddeden 24’e çıkarıldığını, Evkaf’ın döviz üzerinden kiraladığı gayrimenkullerde de kur sabitlemesine gidileceğini açıkladı.

Erhürman, ülkenin geleceği için istihdam, planlı üretim, yerli ürünlerin kullanılması ve eğitim gibi alanlarda ciddi seferberlik uygulanması gerektiğini vurguladı. Lüks tüketimden kaçınılması çağrısı yaptı.

Elektriğin 82/83 kuruştan üretildiğini, bunun özellikle üretici kesim için sıkıntı yarattığını belirten Erhürman, değerlendirilen diğer seçeneklerde de kısıtlayıcı unsurlar bulunduğunu aktardı.

Başbakan Erhürman, ülkede istihdam, planlı üretim, yerli ürün kullanılması ve eğitim alanlarında seferberliğin ciddi şekilde sürmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Erhürman, planlı üretim yapılabilmesi için tüm bölgelerde ucuz kredi seçeneklerinin sağlanacağını, özellikle güçlerini birleştiren üreticilerin ve girişimcilerin teşvik edileceğini belirtti.

Eğitimde de anlayışın değişmesi gerektiğini söyleyen Erhürman, “çok sayıda işsiz insanın bulunduğu alanlarda eğitimler ve burslar verildi. Artık sadece ihtiyaç duyulan alanlarda burs verilecek. Burs verilmeyecek alanlar açıklandı” şeklinde konuştu.

Bugün açıklanacak önlemlerden birinin de dövizle yapılan kira sözleşmeleri olduğunu hatırlatan Erhürman, kiracıların Maliye Bakanlığına giderek, belirlenecek sabit kur üzerinden yeni bir sözleşme için başvuru yapabileceğini duyurdu.

Erhürman, ev sahiplerinin de bu yeni sözleşmeyi kabul etmeleri halinde vergilerinin yüzde 1’e düşeceğini bildirdi.

Erhürman, ev sahiplerinin buna itiraz etmesi halindeyse, belirlenecek kur üzerinden kirayı bankaya yatıracak kiracıların yasal olarak da korunmuş olacağını bildirdi.

Başbakan Tufan Erhürman, Merkez Bankası’nın ve bankaların güçlü olduğunu, likidite ve finansal açıdan bir sıkıntı bulunmadığını vurguladı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.