1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARİYER YOK, CAN GÜVENLİĞİ YOK
BARİYER YOK, CAN GÜVENLİĞİ YOK

BARİYER YOK, CAN GÜVENLİĞİ YOK

Bariyer yok, can güvenliği yok

A+A-

Orta refüjlerde bariyer olması trafik kazalarındaki can ve mal kaybını minimuma indiriyor. Ancak yollarımızın birçoğunda bariyer olmadığı için ciddi yaralanma hatta ölümle neticelenen kazalar meydana geliyor
 
Mehmet KARA

Günde yüzlerce aracın seyrettiği Lefkoşa-Girne anayolunda, Boğazköy mevkiine kadar orta refüj içerisinde bariyer olmaması büyük kazalara davetiye çıkarıyor.

 “Birisinin ölmesi mi bekleniyor?”, “Devlet ayıbı”, “Facianın eşiğinden dönüldü”, “İki kişi yaralandı”, başlıklı haberlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen anayolda herhangi bir önlem alınmadı.

Beş yılda dört kişi hayatını kaybetmişti

Orta refüj içerisinde beton bariyer (New Jersey) ya da çelik bariyerin olmaması nedeniyle son beş yıl içinde çeşitli nedenlerden dolayı kontrolden çıkan araçlar karşı şeride geçmiş, ciddi yaralanma hatta ölümle neticelenen kazalar yaşanmıştı.

2011 yılında biri 28 diğeri 32 yaşında olan iki genç, 2013 yılında 28 yaşındaki Nijwerya uyruklu genç ile aynı yıl içinde bu kez 34 yaşındaki genç, benzeri nedenlerden dolayı gerçekleşen kazalarda hayatlarını kaybetmişti.

Bariyerler hayat kurtarıyor

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, bariyerlerin çarpma esnasında hızı emerek aracın takla atmasını ve yolun karşı tarafına geçmesini engellediğini dile getirdi.

Bariyerlerin hayat kurtardığını kaydeden vatandaşlar, ayrıca refüj içerinde yükselen ot ve bitkilerin görüşü engellediğini, bariyer olmadığı için kontrolden çıkan bir aracın kendi şeritlerine geçmesi durumunda manevra yapacakları zamanın olmayacağını ifade etti.

Anayola bir an önce bariyer yapılmasını isteyen vatandaşlar, başta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na, Karayolları Dairesi’ne ve yetkililere çağrıda bulunarak sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Vatandaşlar, “Birileri ölmeden önlem alın. Unutmayın, bu sizin de yakınınız olabilir” diye konuştu.

Benzeri kazalar minimuma indi

Bariyerin önemine bir kez daha dikkat çeken vatandaşlar, “Gazimağusa-Lefkoşa anayolu Hocaoğlu Petrol yakınlarında orta refüjde bariyerin olmaması nedeniyle çeşitli nedenlerden dolayı kontrolden çıkan araçlar, karşı şeride geçerek ciddi yaralanma, hatta ölümle neticelenen kazalar yaşanıyordu. Ancak 2014 yılında orta refüje bariyer konmasının ardından bu ve buna benzer kazalarda ciddi anlamda düşüş oldu” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.