1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAVGA ZANLILARINA 9.5 SAATLİK DURUŞMA
KAVGA ZANLILARINA 9.5 SAATLİK DURUŞMA

KAVGA ZANLILARINA 9.5 SAATLİK DURUŞMA

Kavga zanlılarına 9.5 saatlik duruşma

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi’ndeki (LAÜ) bahar şenliklerinin son gecesinde çıkan taşlı sopalı saldırılar sonrası tutuklanan 6’sı Ülkücü, 9’u Kürt kökenli toplam 15 zanlı, tutukluluk sürelerinin dolması üzerine dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Ülkücülerin davasıyla başlayan mahkeme, öğleden sonra da Kürtlerin davasına baktı. Mahkeme, akşam geç saatlere kadar sürdü
 
Güren TİLKİ

Ülkücü ve Kürtlerin davası iki ayrı duruşmada görüldü. Bir grubun 2, diğer grubun 7.5 saat olmak üzere zanlıların duruşması toplam 9.5 saat sürdü. Ülkücü gruptan bir kişi serbest bırakılırken, başka bir kişiye tutukluluk emri verildi. Yine Kürt gruptan bir kişi şahadet yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Mahkeme, Ülkücü olan 6 zanlıyı, dava dosyaları tamamlanana dek 20 günü geçmemek şartıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderdi. 9 kişilik Kürt grubun duruşması 7.5 saat sürdü ancak karar açıklanmadı. Söz konusu grupla ilgili karar bugün saat 10.00’da tanıkların dinlenmesinden sonra verilecek.

Edinilen bilgiye göre, polis Kürt grubundan olduğunu tahmin ettiği bir kişinin de peşine düştü.

Olay, iki ayrı celsede görüldü

“Ayaklanma”, “Kanunsuz topluluk kurma”, “Tecavüzkar alet taşıma” ve “Kasti hasar” suçlamalarıyla gözaltına alınan Ertan Özmen (E-22, Öğrenci), Sami Baran (E-26,Öğrenci), Mehmet Fırat İnan (E-32 Öğrenci), Selman Uyanık (E-22 Öğrenci), Şeyhmuz Bozkurt (E-20 Öğrenci), Doğan Yıldırım (E-24,Öğrenci), Ümit Güler (E-29,Öğrenci), Veysel Ekinci (E-26, Öğrenci), Murat Algan (E-23, Öğrenci) dün sabah saatlerinde, Alper Şirvani (E-22, Öğrenci) , Abdulkadir Kızıltaş (E-29,Öğrenci), Azer Danyıldız (E-26, Öğrenci), Adem Yurdagül (E-31, Master Öğrencisi), Hakan Titiz (E-30 İşletmeci) ve Hüseyin Arı (E-39) ise öğleden sonra Güzelyurt Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Kürt gruptan Selman Uyanık, şahadet yetersizliğinden serbest bırakıldı. Ülkücü gruptan ise Alper Şirvani şahadet yetersizliğinden serbest bırakılırken, Erkem Özbahadır tutuklandı.

Yargıç Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Hasan Boşnak, Lefke Karakolu’nda Polis Çavuşu Tansel Çizer’i tanık olarak dinletti.

Olağanüstü hal

Davalar görüşülürken, olaylar çıkmaması için polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Özel Harekat Timi ve Müdürü Kasım Kuni ile Güzelyurt Polis Müdürü Eybil Efendi ve ekipleri, tam teşekkülü olarak hazırda bekledi.

Mahkeme avlusuna, öğrencilerin yakınları dışında kimse alınmadı. Davaları da yine sadece aile yakınları izledi.

Polis minibüsüyle taşındılar

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görülen davalar sonrası Ülkücüler ve Kürtler, ayrı ayrı minibüslerle Merkezi Cezaevi’ne ve Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne gönderildi.

Zanlılar Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis minibüsüyle toplu halde taşındı.

Polis minibüsüne, bir polis aracı da eskortluk yaptı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.