1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN DERT KÜPÜ!
BAŞBAKAN DERT KÜPÜ!

BAŞBAKAN DERT KÜPÜ!

Yorgancıoğlu eleştirilere tepki gösterdi.

A+A-

Yorgancıoğlu, KIB-TEK ve BRT yönetimi konusunda parti içindeki eleştirilere tepki gösterdi, önemli açıklamalarda bulundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 14 Haziran'da yapılacak Olağanüstü Kurultayı’nda aday olmayacağını açıklayan ve Başbakanlık görevini bırakmaya hazırlanan CTP Lideri Özkan Yorgancıoğlu, son günlerde gündemde olan KIB-TEK ve BRT konularında önemli açıklamalarda bulundu.

İki kurumda görevden alma ve atamalar nedeniyle parti içinde yaşanılan eleştirilere tepki gösteren Özkan Yorgancıoğlu, "Ben hala Başbakanım, görevimi henüz devretmedim" diyerek yanıt verdi..

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs GENÇTV'de yayınlanan Günün Getirdikleri programına katılarak soruları yanıtladı.

“Kutlay Erk, doğruları söylemiyor…”

BRT Müdürü ve KIB-TEK Yönetim Kurulu'nun görevden alınması konusunun her ikisinin de daha önce parti gündemine geldiğini ve MYK'da tartışıldığını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Kutlay Erk'in ‘BRT konusu gündeme gelmedi’ ifadelerinin doğru olmadığını söyledi. "BRT de tartışıldı ama her seferinde seçimler gözetilerek ötelenmeye çalışıldı" diyen Başbakan hem genel hem yerel seçim sürecinde konunun gündemde olduğunu ifade etti.

"Ben hala Başbakanım görevimi henüz devretmedim" diyen Başbakan Yorgancıoğlu, bu konudaki tasarrufun bir başkasına bırakılması gerektiği konusundaki görüşlerin doğru olmadığını belirtti ve parti yeni bir Başbakan belirleyene kadar da görevinin başında olduğuna işaret etti.

“Tümerkan’ın görevden alınması gecikti…”

Başbakan, BRTK Müdürü Mete Tümerkan’ın görevden alınmasının 8-10 ay kadar geciktiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, parti Genel Sekreteri Kutlay Erk'in, konunun MYK’da tartışılmadığı yönündeki söylemlerinin doğru olmadığını da belirtti.

Yorgancıoğlu, Başbakanlık görevini bırakmaya kısa bir süre kala böyle bir adım atmasıyla ilgili eleştirileri de yanıtladı.

Yorgancıoğlu, “Şu anda başbakan benim, sorumluluk bende” ifadelerini kullandı.

Kutlay Erk’in yaklaşımının doğru olmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, “Böyle bir konuda MYK’ya danışılması gerekmez, Erk karar verirken MYK’ya danıştı mı?” diye sordu.

“Yerine kimin atanacağı henüz belli değil…”

Yorgancıoğlu, BRT Müdürü Mete Tümerkan’ın görevden alınmak istenmesinin sebebi olarak da kurum içerisindeki huzursuzluklara işaret etti.

BRT Yönetim Kurulu’nun nisap yetersizliği gerekçesiyle toplanamaması ile ilgili de konuşan Başbakan, yönetim kurulunun önümüzdeki dönemde toplanıp bir karar üretmesi gerektiğini belirtti. Başbakan, kararın olumsuz olması durumunda ise konunun değerlendirileceğini kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, görevden alınması durumunda Mete Tümerkan’ın yerine kimin atanacağının henüz belli olmadığını da söyledi.

“BRT Müdürü taleplere aykırı davrandı…”

BRT içinde çalışanların ciddi bir huzursuzluk içinde olduğuna dikkat çeken Başbakan, "seçim sürecinde bile yabancı konuklara karşı yapılan eylemler yanında eksik ve yanlış bilgilendirme yapıldı. Örneğin, toplu sözleşme konusunda bize verilen bilgi ve tavır farklıydı" diyen Başbakan kurum müdürünün dışarıdan hizmet alımlarının durdurulması yönündeki taleplere aykırı davrandığını sadece kendi istediklerini durdurduğunu ifade etti.

"Böyle görevlere atanan arkadaşlar hiçbir gerekçe olmaksızın da günün sonunda görevden alınabileceklerini bilerek bu göreve gelirler" diyen Başbakan görevden alma kararının arkasında hiçbir gerekçe olmak zorunda olmadığına işaret etti ve bu konudaki tavır ve düşüncesinin olgunlaşmış durumda olduğunu belirtti.

"KIB-TEK Yönetimi halka rağmen iş yaptı"

KIBTEK Yönetim Kurulu'nun ise bazı konularda halka rağmen iş yaptığını söyleyen Başbakan, Yönetim Kurulu Başkanı'nın göreve atandığı özgün koşulara uygun davranmadığını belirtti.

"Bir yandan borçlanmanız için hükümetten kefil olmasını isterken bir yandan da istihdam yapılması kabul edilemezdir" diyen Başbakan, kuruma 33 geçici 84 kadrolu personelin seçimler öncesi alındığını, seçimler sonrasında da 4-6 kişinin daha alındığını belirtti.

"İstihdam listesi bana verilmedi…"

İstihdam edilenlerin listesini istemesine rağmen KIBTEK Yönetim Kurulu tarafından kendisine verilmediğine de dikkat çeken Başbakan, bu bilgileri Çalışma Bakanlığı'ndan aldığını belirtti. 250 milyon TL'lik borç yetkisi verip sorumluluk altına giren hükümetin kurumdaki bütün gelişmelerden bilgi sahibi olması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yorgancıoğlu görevden alma tartışmalarında her zaman karşısına özelleştirme gayreti içinde olduğu iddialarının konulduğunu da ifade ederek, “Eğer bu kurumun özelleşmesini isteseydim, 2013 Kasımında bütün sorumluluğu üzerime alarak %20 zam yapmazdım" dedi.

"Kurumun üretime devam etmesi gerektiğini düşünüyorum ve özelleştirilmesini istemiyorum" diyen Başbakan bundan sonra gelecek hükümetin bu konuda ne yapacağını bilmediğini söyledi.

"Yönetim kurulunu görevden almak için birşey yapmayacağım" diyen Başbakan, gerekçesini ise "bazı şeylerin bu durumda faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum" ifadeleriyle açıkladı.

"Siber'i desteklemeyenler 

ikinci turda Akıncı’ya çalıştı…”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan başarısız sonuç nedeniyle olağanüstü kurultayın önünü açarak sorumluluğu üstlendiğini belirten Yorgancıoğlu, "Ama birinci turda Sayın Siber'i desteklemeyen hatta aleyhine çalışan, parti yetkili kurullarında olsun olmasın kişilerin sorumluluğunu üstlenmedim" ifadelerini kullandı.

Yorgancıoğlu, “Birinci turda Siber'i desteklemeyen pek çok partilinin ikinci turda Akıncı için ne kadar çok çalıştığını da gözlemledim" dedi.

Bu konunun daha geniş ölçekte parti içinde tartışılmasını gündeme getirip getirmeyeceğinin sorulması üzerine ise "Getirsem ne, getirmesem ne" sözleriyle yanıtladı.

"Kendi MYK'mı oluşturmama izin verilmedi”

"Başkalarına o hak tanınırken benim kendi MYK'mı oluşturmama izin verilmedi. PM benim seçimle gelen MYK'mı değiştirdi" diyen Başbakan Yorgancıoğlu, MYK içinde bir ahengin yakalanmadığını belirtti.

CTP tarihinde hiçbir dönemde MYK toplantılarının bu kadar dışarıya yansımadığını da söyleyen Başbakan, "Hiçbir parti başkanı söyledikleri bu şekilde toplantı konuları dışarı sızdırılarak sabote edilmedi. Ama maalesef hem PM'den hem de MYK'dan bazı arkadaşlar bunu yaptı" dedi.

Yeni Genel Başkan olması beklenen Mehmet Ali Talat'ın partide bir değişiklik yapıp yapamayacağı konusundaki soruyu ise “CTP ve Kıbrıs Türk halkı adına değişmesini dilerim" sözleriyle cevap verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.