1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAŞBAKAN KÜÇÜK, EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HEYETİNİ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN KÜÇÜK, EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN KÜÇÜK, EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HEYETİNİ KABUL ETTİ

Başbakan İrsen Küçük, 1. Üniversite Spor Oyunları dolayısıyla KKTC’de bulunan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Maraşlıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Başbakan Küçük, kabulde yaptığı konuşmada, Anavatan Türkiye’deki kuruluşlarla işbirliğine ve bilgi paylaşımına büyük önem verdiklerini belirterek, Anavatan’ın özellikle ekonomik konulardaki tecrübelerinden yararlandıklarını vurguladı.

Küçük, Güney Kıbrıs’ta ekonomik sıkıntıların hat safhaya ulaştığını, ancak KKTC ekonomisinin Türkiye Cumhuriyeti’nin destek ve katkılarıyla iyi bir noktada olduğunu, imzalanan ekonomik programlarla reel sektör ve altyapıya destek ve yatırımlarının sürdüğünü, istihdama olanak tanındığını, faiz oranlarının düşürüldüğünü, esnafa desteklerin verildiğini anlattı.

Ekonomik konulardaki ilişki ve işbirlikleri ne kadar artarsa KKTC ekonomisinin o kadar gelişeceğine inanç belirten Küçük, hükümet olarak Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilere büyük önem verdiklerini, bu ilişkileri geliştirdiklerini kaydetti.

Küçük, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinin KKTC’nin gelişimine de büyük katkı sağladığını ifade ederek, hükümetler arası karşılıklı temasların sürdüğünü ve bunların olumlu gelişmeler yarattığını söyledi.

2014 yılında Türkiye’den KKTC’ye gelecek suyun özellikle tarım ve genel ekonomiye katkısının olacağını, projenin beklenenden daha hızlı ilerlediğini ifade eden Küçük, su ne kadar hızlı KKTC’ye ulaşılırsa ekonomiye katkısının da o kadar hızlı olacağını kaydetti ve KKTC’ye destek ve katkılarını esirgemeyen Türkiye’ye teşekkür etti.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Maraşlıoğlu da, 1. Üniversite Spor Oyunları ile KKTC’nin, izolasyonlara karşı mücadelesine olumlu katkı koymayı amaçladıklarını belirterek, mümkün olduğu sürece bu mücadeleye her katıldıkları toplantıda destek vereceklerini söyledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.