1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKA KİŞİLER ORTAYA ÇIKABİLİR!
BAŞKA KİŞİLER ORTAYA ÇIKABİLİR!

BAŞKA KİŞİLER ORTAYA ÇIKABİLİR!

Suç ortakları aranıyor!

A+A-

Uyuşturucu suçundan gözaltına alınan zanlı İsmail Demirkalp ile Engin Koç, aleyhindeki soruşturma genişletildi.  Mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 6 gün uzattı

Duygu ALAN

Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis ekipleri 1 Eylül 2017 tarihinde alınan bir bilgide yol kenarındaki bir araç içinde baygın bir erkek şahsın olduğu bilgisi üzerine olay yerine gitti.

Polis ekipleri, İsmail Demirkalp’i kullanımındaki MR786 plakalı araç içinde kendinden geçmiş olarak bulması üzerine araçta yapılan ilk aramada uyuşturucu madde buldu, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerine bilgi verdi.

Demirkalp’in aracında yapılan geniş çaplı aramada 55 gram bonzai, tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarmış ucu yanık sigara ele geçirildi.

Yapılan sağlık kontrolünün ardından zanlıdan yapılan sorgulamada, aracında bulunan uyuşturucu maddenin kendine ait olmadığı araçtan kaçan Engin Koç isimli kişiye ait olduğu ve uyuşturucu maddeyi kendisine zorla içirdiği yönünde ifade verdi.

Demirkalp, 2 Eylül’de mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Zanlı Demirkalp’in ifadesi üzerine soruşturma genişletildi, zanlı Engin Koç da 2 Eylül’de tespit edilerek gözaltına alındı, aynı gün mahkemeye çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı.

Zanlılar ek tutukluluk talebi ile dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis: Her iki zanlı da gönüllü ifade verdi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Erkan Karam, mahkemede verdiği ifadede, Demirhan’da 1 Eylül 2017 tarihinde saat 18.45 raddelerinde zanlı İsmail Demirkalp’in tasarrufunda yaklaşık 55 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak zanlının gözaltına alındığını söyledi.

Karam, yapılan soruşturmalarda mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı Engin Koç’un ise 2 Eylül’de tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Polis Çavuşu Karam, zanlıların 1 Eylül 2017 tarihinde aralarında anlaşıp para koyduktan sonra söz konusu maddeyi Güney Kıbrıs’tan satın alıp aynı gün KKTC’ye ithal ettiklerinin tespit edildiğini dile getirdi.

Yine söz konusu uyuşturucu maddelerin bir kısmını zanlıların içtiğini tespit ettiklerini belirten Karam, zanlı İsmail Demirkalp’in  1 Eylül 2017 tarihinde gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, meselenin aydınlanması için polise yardımcı olduğunu söyledi.

Polis Çavuşu Karam, zanlının aynı gün doktor kontrolünden geçirildiğini, 2 Eylül’de de mahkeme çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını anlattı.

Erkan Karam, zanlı Engin Koç’un ise 2 Eylül’de tespit edilerek tutuklandığını, doktor kontrolünden geçirildikten sonra aynı gün mahkemeye çıkarıldığını ve hakkında 2 gün tutukluluk emri alındığını kaydetti. Karam, zanlı Koç’un da polise gönüllü ifade vererek meselenin daha da genişlemesinde polise yardımcı olduğunu belirtti.

“1 kişi aranıyor”

Polis Çavuşu Erkan karam, soruşturma kapsamında birçok kişinin sorgulandığını, gerekli görülenden ifadelerinin alındığını söyledi.

Soruşturmanın halen devam ettiğine dikkat çeken Karam, halen görülüp sorgulanması gereken şahıslar olduğunu belirtti.

Karam, ayrıca mesele ile ilgili bağlantısı bulunan 1 kişinin aranmakta olduğunu ifade etti.

 

“Başka kişiler ortaya çıkabilir”

Polis çavuşu Karam, soruşturma kapsamında, söz konusu maddelerin muhafaza edildiği poşetlerde parmak izi incelemelerinin yapılacağını ve bu parmak izi incelemesi neticesinde başka kişi veya kişilerin ortaya çıkmasının kuvvetle muhtemel olduğunu kaydetti.

Erkan Karam, ayrıca bölgedeki kamera görüntülerinin inceleneceğini söyledi.

Karam, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya olumsuz etki etmelerinin kuvvetle muhtemel olduğuna vurgu yaparak, zanlıların 6’şar gün daha poliste tutuklu kalmamasını talep etti.

 

6 gün daha hücrede kalacaklar

Mahkeme, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile her iki zanlının da 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.