1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKA ÜNİVERSİTEYE GEÇEBİLMEK İÇİN...
BAŞKA ÜNİVERSİTEYE GEÇEBİLMEK İÇİN...

BAŞKA ÜNİVERSİTEYE GEÇEBİLMEK İÇİN...

Tutuklandılar!

A+A-

Halkın Sesi'nden Gamze Pir Baykur'un haberine göre; DAÜ Öğrenci İşleri Ofisi’nde asistan olarak çalışan Behnam Seyedi ile DAÜ’de öğrenim gören Bamdat Razavi, Öğrenci İşleri Ofisi’nden iki adet transcrip belgesini çaldıkları iddiasıyla tutuklandı
DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde öğrenim gören İran uyruklu Bamdat Razavi’nin başka bir üniversiteye geçiş yapabilmek için DAÜ Öğrenci İşleri Ofisi’nde asistan olarak çalışan İran uyruklu Behnam Seyedi’yi sahtelemek amacıyla 2 adet transcrip belgesini sirkat etmek için teşvik ettiği iddia edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından Behnam Seyedi ile Bamdat Razavi ise tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Seyedi ile Razavi aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

SİRKAT EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN BELGELER SAHTELENMEK ÜZERE İRAN’A GÖNDERİLDİ...

Meselenin tahkikat memuru, DAÜ Öğrenci İşleri Ofisi’nde asistan olarak çalışan zanlı Behnam Seyedi’nin 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde zanlı Bamdat Razavi’nin istemi üzerine, zanlı Razavi’nin başka bir üniversiteye geçiş yapabilmesini sağlamak için Öğrenci İşleri Ofisi’nde bulunan 2 adet transcrip belgelerini sirkat ettiğini açıkladı. Konu belgeleri sirkat eden zanlı Seyedi’nin belgelerin üzerine zanlı Razavi’ye ait ders notlarının çıktısını bastığını belirten tahkikat memuru, zanlı Seyedi’nin konu belgeleri sahtelemek için İran’da bulunan bir kişiye gönderip zanlı Razavi’nin ders notlarını yüksek gösteren sahte transcrip belgesi hazırlattığını açıkladı. Tahkikat memuru, zanlıların 22 Ekim 2018 tarihde tutuklandığını belirterek, zanlı Seyedi’nin gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini söyledi. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden tahkikat memuru, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Behnam Seyedi ile Bamdat Razavi’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.