1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GECE KULÜBÜ SAHİPLERİ İSYAN ETTİ!
GECE KULÜBÜ SAHİPLERİ İSYAN ETTİ!

GECE KULÜBÜ SAHİPLERİ İSYAN ETTİ!

“Olacaklardan sorumlu İçişleri Bakanıdır”

A+A-

Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre; Ülkede faaliyet gösteren bazı gece kulüpleri sahipleri, kendilerine haber verilmeden izinlerin durdurulduğunu söyleyerek bu duruma tepki gösterdi.

Ülkede faaliyet gösteren bazı gece kulüpleri sahipleri, izin konusunda mağdur edildiklerini iddia etti. 

Kulüp sahipleri, izinlerin İçişleri Bakanlığı tarafından 1 hafta önce durdurulduğunu ifade etti. Mağdur olan izin sahipleri Taşkın Güneş, Hakkı Beyaz, Yusuf Hasanoğlu, Muzaffer Güder ve Osman Akçın, 30 yıl önceki sabıkadan dolayı bu izinlerin durdurulduğunu söyledi.

“İçişleri kendi başına göre uygulama yaptı”

Kulüp sahipleri, “İşletme izinlerini yıllık ödüyoruz. Bununla beraber karakter belgesi de veriyoruz. Bize bilgi vermeden izinlerimizi durdurdular. İzin sahiplerinin 20-30 sene önceki sabıkasından dolayı bu izinleri durdurmuşlar. Bunu, İçişleri Bakanlığı’na gittiğimizde öğrendik. Bize bir bilgi verilmeden izinleri durdurdular. İçişleri Bakanlığı kendi başına göre uygulama yaptı” şeklinde konuştu.

“İçişleri Bakanlığı randevu vermiyor”

“Başbakanlığa gittik ve müsteşar Hasan Alicik ile görüştük. Bize bu konudan haberi olmadığını söyledi. Biz her yıl izin tazelerken karakter belgesi de veriyoruz. İçişleri Bakanlığı bize randevu vermiyor. Sürekli olarak arayacaklarını söylüyorlar. Bu işi yapan hemen hemen herkesin sabıkası vardır. 30 yıl önceki sabıkadan dolayı izinlerin iptal edilmesi mantıklı değil.”

“Olacaklardan sorumlu İçişleri Bakanıdır”

Kulüp sahipleri: “Biz izinler için toplamda 3 milyon sterlin yatırdık. Bizim çeklerimiz ve çalışanlarımız var. İzinleri durdurdular onları nasıl ödeyeceğiz? Bu izinler 20 sene önce verilmiş izindir. Bizi illegal iş yapmaya zorluyorlar. Olacaklarda sorumlu İçişleri Bakanıdır. Söz ile izin durdurma mı olur? Elimizde bir evrak bile yok. Avukata nasıl gideceğiz? Bakan bu işin altından kalkabilecek mi?”

“Bu keyfi bir uygulamadır”

“7 kez İçişleri Bakanı ile görüşmeye gittik. Bakan bizimle görüşmüyor. Önce izin veriyorlar, sonra da yıllar önce meydana gelen sabıkadan dolayı iptal mi ediyorlar? Bu keyfi bir uygulamadır. O zaman tüm gece kulüplerini kapatsınlar. Birkaç gece kulübü zaten kirada olanları kapattırmak ve izinler onlara kalsın diye uğraşıyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.