1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BEBEĞİN ÖLÜ DOĞUP DOĞMADIĞI BELİRLENEMEDİ”
“BEBEĞİN ÖLÜ DOĞUP DOĞMADIĞI BELİRLENEMEDİ”

“BEBEĞİN ÖLÜ DOĞUP DOĞMADIĞI BELİRLENEMEDİ”

“Bebeğin ölü doğup doğmadığı belirlenemedi”

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen “yasadışı kürtaj” davasında iddia makamı dün 3 tanık dinletirken, Adli Tıp Uzmanı’nın söyledikleri dikkat çekti

Elmas TOKAY

Kamuoyunda “kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’de bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam edilirken, iddia makamı mahkemeye 3 tanık dinletti.

İddia makamının İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan Adli Tıp Uzmanı Doktor Elif Kara, 34 haftalık bebek ve diğer fetüslerle ilgili yaptıkları otopsiyle ilgili incelemelerini mahkemeye aktardı. Kara, özellikle 34 haftalık bebeğin 2-3 hafta ile 1 ay arası tarihte gömüldüğünü, anatomik olarak anomalisi bulunmadığını, hücresel olarak ise inceleme yapılamadığını söyledi.

İddia makamı dün ayrıca, İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Başkanı Bestami Çolak ve Polis Genel Müdürlüğü Data İnceleme Uzmanı Olgun Demir’i de tanık olarak mahkemeye dinletti. 3 tanık şahadetlerinin ardından 6 sanık avukatı tarafından sorgulandı.

Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasını, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener’in üçüncü tanığı uzman Bestami Çolak oldu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Başkanı Bestami Çolak, meseleyle ilgili fetüs örnekleriyle DNA incelemelerinin içerdiği ve imzasının olduğu raporları mahkemeye emare olarak sundu. Çolak, daha sonra bazı sanık avukatları tarafından sorgulandı.

Kara, fetüs incelemelerini anlattı

İddia makamının ikinci tanığı İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda görev yapan Adli Tıp Uzmanı, Dr. Elif Kara, kurul olarak girdikleri fetüsler ile 34 haftalık bebeğin otopsi incelemeleriyle ilgili bilgiler verdi.

1 numaralı fetüsün erkek ve 19-21 haftalık arası olduğunu, 2 numaralı fetüsün, erkek 17-19 haftalık olduğunu, 5 numaralı fetüsün erkek ve 16-18 haftalık olduğunu, 8 numaralı fetüsün, erkek, 17-19 haftalık olduğunu, 9 numaralı fetüsün, kız ve 14-16 haftalık olduğunu anlatan Kara, büyük bebeğin ise 26-34 haftalık arasında ve kız olduğunu söyledi. Dr. Kara ayrıca, 34 haftalık bebeğin, anatomik olarak bir anomalisi saptanmadığını, hücresel olarak ise bir inceleme yapılamadığını söyledi.

Bebek ölü mü, sağ mı doğdu?

Bebeğin ölü doğup doğmadığı hakkında da bir inceleme yapmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Kara, kesin ölüm sebebiyle ilgili bir bilgiye varılamadığını kaydetti.

Otopside yer aldığını göbek ve göbek bağıyla ilgili incelenmesi gereken bir bulguya rastlamadıkları için, bu alanda bir parça alınmadığını kaydeden Kara, bebekte ve tüm fetüslerde bulunan potasyumun, enjeksiyonla mı, yoksa gıda yoluyla mı alındığı yönünde de bir bulguya ulaşılamadığını anlattı.

Adli Tıp Uzmanı Dr. Elif Kara, 1, 5, 8 ve 9 numaralı fetüsün ileri derecede çürüdüğünü, 1 aydan uzun süre önce gömüldüğünü, 2 numaralı fetüsün kemiklerden oluştuğunu ve 1 yıl ile 3 yıl arası bir dönemde gömüldüğünü, 7 numaralı fetüs olan 34 haftalık bebeğin ise 2-3 hafta ile 1 aylık bir zaman diliminde gömüldüğünü mahkemeye aktardı.

Kara daha sonra da 6 sanık avukatının sorularını yanıtladı.

Demir: İncelediği dataları mahkemeye anlattı

İddia makamının dünkü son tanığı Polis Genel Müdürlüğü Data İnceleme Uzmanı Olgun Demir’i mahkemeye dinletti. Demir, soruşturmayla ilgili davada el konulan cep telefonları ve bilgisayarlardaki görüntülerin aktarıldığı cd’lerle ilgili bilgi verdi. Sanıklara ait telefonlardaki Viber, Whatsapp programları ve normal mesajlarla ilgili bulguları da mahkemeye aktaran Demir, daha sonra savunma avukatlarının sorularını yanıtladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.