1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “BENİM ADIM KIBRIS”TA...
“BENİM ADIM KIBRIS”TA...

“BENİM ADIM KIBRIS”TA...

“Benim Adım Kıbrıs” adlı kitabı bu akşam tanıtılıyor.

A+A-

DOÇ. DR. KEMAL BOLAYIR’IN YENİ KİTABININ TANITIMI BU AKŞAM TABİPLER BİRLİĞİ’NDE...

Doç. Dr. Kemal Bolayır, Kıbrıs’ın yakın tarihine tanıklık etmiş, iki toplumdan 50-60 yaş üstü onlarca kişi ile yaptığı söyleşileri topladığı “Benim Adım Kıbrıs” adlı kitabı bu akşam tanıtılıyor.

Tanıtım etkinliği bugün saat 18.00’de Tabipler Birliği Konferans Salonu’nda yapılacak.

Kıbrıs’ta yakın tarihin siyasal olaylarının irdelendiği kitapta, yazarın kendi bireysel anılarına ve gözlemleri de yer alıyor.

1955 sonrasında Kıbrıs’ta yaşanan çatışmalı ve “silahlı” dönemi, sosyolojik tahlillerle anlatan ve o dönemi yaşayan Kıbrıslıların ağzından birçok insan öyküsünü “barış dili” kullanarak anlatan kitapta Dr. Fazıl Küçük’ün yazılarından aktarmalar da yapılıyor ve “Kıbrıs Cumhuriyeti yaşamalı mıydı?” sorusuna yanıt aranıyor.

Dr. Bolayır’ın kitabında ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde Lefkoşa Genel Hastanesi’nde Başhemşire olarak görev yapan Türkan Aziz’le yapılan geniş bir söyleşiye de yer veriliyor.

1940 Baf doğumlu olan üroloji uzmanı Doç. Dr. Kemal Bolayır, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ndeki Üroloji Servisi’nin kurucusu olarak üroloji ve androloji alanında çeşitli uluslararası çalışmalar yaptı. Bolayır’ın ayrıca 20’si uluslararası ödül almış fotoğraf çalışmaları da bulunuyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.