1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “BENİM KIBRISIM: KIBRIS’TA KADIN OLMAK FOTOĞRAF YARIŞMASI”
“BENİM KIBRISIM: KIBRIS’TA KADIN OLMAK FOTOĞRAF YARIŞMASI”

“BENİM KIBRISIM: KIBRIS’TA KADIN OLMAK FOTOĞRAF YARIŞMASI”

Telsim ile FODER (Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği) işbirliğinde düzenlenen “Benim Kıbrıs’ım, Kıbrıs’ta Kadın Olmak” yarışmasının sonuçları açıklandı.

A+A-

Telsim ile FODER (Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği) işbirliğinde düzenlenen “Benim Kıbrıs’ım, Kıbrıs’ta Kadın Olmak” yarışmasının sonuçları açıklandı.

Fevzi Tanpınar, Garbis Özatay, Hükmet Uluçam, Sevilay Sadıkoğlu ve Uğurcan Akyüz’ün jüri üyesi olduğu yarışmanın, birincisi “Kafesler Fırında” fotoğrafıyla Mehmet Özyiğit, ikincisi “Sanat Aşkı” fotoğrafıyla Berkiye Gürcen ve üçüncüsü de “Seriye Nene” isimli fotoğrafıyla Hasan Karlıtaş oldu.

Yarışma sonucunda, derece alanlar haricinde “Muazzes Teyze” fotoğrafıyla Hatice Aydın’ın Telsim Özel ödülüne; “Bandabulyadan dönüş” fotoğrafıyla Berkiye Gürcan’ın, “Mesaryanın ninesi” fotoğrafıyla Hatice Aydın’ın ve “Nineden Toruna” fotoğrafıyla Mehmet Gökyiğid’in de başarı ödülüne layık görüldüğü açıklandı.

Yarışmada birinci gelene İphone 5s, ikinciye Samsung note3, üçüncüye de Nikon D 3200 verilecek. Ayrıca Telsim Özel ödülüne layık görülen kişiye tablet ve mansiyon ödülü alanlara da 1 yıllık data ve internet paketi hediye edilecek.

Basın toplantısında jüri üyeleri Sevilay Sadıkoğlu, Garbis Özatay ve Uğurcan Akyüz kısa birer konuşma yaptı.

Sevilay Sadıkoğlu, yarışmaya 37 yarışmacının toplam 247 fotoğrafla katıldığını ve yapılan değerlendirme sonucunda 50 fotoğrafın finale kaldığını belirtti.

İlk değerlendirmenin 9 Aralık’ta ve ikincisinin de bugün yapıldığını kaydeden Sadıkoğlu, başarılı olan fotoğrafların 26-28 Aralık tarihlerinde, Bedesten’de sergileneceğini belirtti.

ÖZATAY

Garbis Özatay ise, Kıbrıs’ta belli yaştaki kadınların kadın olmanın zorluklarını bire bir yaşadığını belirterek, kendisinin de 1974’ten sonra sık sık Kıbrıs’ta bulunan biri olarak bu zorlukları iyi bildiğini söyledi.

Özatay, fotoğrafları seçerken de bu tür ipuçlarını değerlendirdiklerini belirtti.

AKYÜZ

Uğurcan Akyüz de, 1987’de İş Bankası ödülü alacak kadar fotoğrafla iç içe olduğunu anlatarak, şuan da her fırsatta yazılar yazıp sanat müzesi kurulması için uğraştığını söyledi.

Akyüz, kurumsal şirketlerin bu tür sponsorluklar üstlenerek topluma katkı koymasının önemine işaret ederek, yarışmanın uzun yıllar sürmesini temenni etti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.