1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BES, LTB’NİN KURTULUŞ PLANI VE EKONOMİK TEDBİR ÖNERİLERİNİ 9 MADDEDE AÇIKLADI
BES, LTB’NİN KURTULUŞ PLANI VE EKONOMİK TEDBİR ÖNERİLERİNİ 9 MADDEDE AÇIKLADI

BES, LTB’NİN KURTULUŞ PLANI VE EKONOMİK TEDBİR ÖNERİLERİNİ 9 MADDEDE AÇIKLADI

“DEVLETTEN KATKI PAYINDAKİ TEMLİK KALDIRILSIN... USULSÜZ MEMUR İNTİBAKLARINA DERHAL MÜDAHALE EDİLSİN... SIFIR ARTIŞLA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANSIN...”

A+A-

“EKONOMİK TEDBİR PAKETİNİN UYGULANMASININ ARDINDAN GEREKİRSE BORÇLANMAYA GİDİLEBİLİR”

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) krizden kurtarılması için 9 maddelik öneri açıkladı ve popülizm ve siyasete alet edilmezse belediyenin içine sürüklendiği durumdan kurtulmasının basit olduğunu savundu.

BES’in önerileri arasında “LTB’nin devletten aldığı katkı payının kesilmemesi; usulsüz memur intibaklarına yasal müdahalenin derhal yapılması; işe gelmeyenlerin işine son verilmesi ve ikinci iş yapanlardan hesap sorulması, sıfır artışla 1 Ocak 2013-31 Aralık 2014 dönemini kapsayan bir toplu iş sözleşmesi imzalanması, ekonomik tedbirlerin uygulanmasının ardından gerekirse borçlanmaya gidilmesi” yer alıyor.

BES Genel Sekreteri İbrahim Taşarkan, yazılı açıklamasında, bir yılı aşkın süredir belediyeyi popülizm, siyasi rant ve kendi ceplerini doldurma uğruna batıranlara karşı verdikleri mücadeleyi kazandıklarını savunarak, her zaman ve her durumda bu doğrultuda devam edeceklerinin bilinmesini istedi.

“Belediyeyi geçmişteki günlere sürüklemek isteyenlere karşı belediye çalışanları dimdik ayaktadır ve mücadeleye her zaman hazırdır” diyen Taşarkan, “popülizme ve siyasete alet edilmezse belediyenin sundukları kurtuluş planı ve ekonomik tedbirlerle kurtulmasının kolay olacağı” görüşünü ifade etti.

BES Genel Sekreteri Taşarkan, önerdikleri ekonomik önlemler olarak şu 9 maddeyi sıraladı:

“1- Geçmiş Belediye İdaresince usulsüz şekilde alınan ve Sayıştay raporlarında da belirtilen borçlara kesilen Lefkoşa Türk Belediyesi’nin katkı payının kesilmemesi.

2- Sayıştay Başkanlığınca açıklanan rapor doğrultusunda yöneticilik hizmetleri dahil usulsüz memur intibakları için yasal müdahalenin derhal yapılması.

3- Usulsüzlüğe, bir önceki yönetim döneminde Lefkoşalıya değil, başka amaçlara gayrı yasal ilişkilere hizmet eden personel, belediyeden uzaklaştırılmalı.

4- Bunca yıldır işe gelmeyenlerin derhal işine son verilmeli.

5- İkinci iş yaparak, sabah gelip kaybolan ama hiçbir iş yapmadan, kendi özel işi için çaba harcayan personelden hesap sorulması.

6- Usulsüz intibakların çözülmesi ile 7 yıldır hiçbir geleceği olmadan geçici statüde gerçekten çalışan ve Lefkoşa halkına hizmet veren işçinin kadroya derhal alınması.

7- BES olarak iyi niyetimiz çerçevesinde hiçbir artış talep etmeden tamamen sıfır artış ile 1 Ocak 2013 – 31 Aralık 2014 yılları arasında geçerli olacak olan Toplu İş Sözleşmesi önerilerini 27 Kasım 2012 tarihinde Belediye idaresine gönderdiğimizi bildirirken, derhal Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanması gerektiğini vurgularız.

8- 11 Nisan 2013 tarihinde toplanan Belediye Meclisince oluşturulan Mali Araştırma Komitesi ve Personel ve İntibak Araştırma Komitelerinin derhal hayata geçmesi ve kısa sürede sonuçlanması.

9- Tüm bunların hayata geçmesinin ardından ve katkı payındaki temliklerin kaldırılması ile giderlerde gerekli tasarruf olacağından, gelirlerin artırılması için radikal kararların alınması ile birlikte Sendikamızın 22 Şubat 2012 tarihinde Belediye idaresine kısa ve orta vadede alınması gereken ekonomik tedbirler paketinin de uygulanmasının ardından gerekirse borçlanmaya gidilebilir.”

BES Genel Sekreteri İbrahim Taşarkan, bugünden sonra bu konuları siyasetçiler gibi basında tartışmakla bir yere varılamayacağı inancında olmakla birlikte, masada birlikte çözüm üreterek Lefkoşa’yı kurtaracaklarına inandıklarını vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.