1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Bir Hafta Ek Süre Alındı
Bir Hafta Ek Süre Alındı

Bir Hafta Ek Süre Alındı

Lapta’ya bağlı Pınarbaşı bölgesinde 17 yaşındaki kıza tecavüz ettikleri gerekçesi ile tutuklanan baba K.Y. ile dayısı A.Y. hakkındaki soruşturma sürüyor.

A+A-

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Lapta’ya bağlı Pınarbaşı bölgesinde 17 yaşındaki kıza tecavüz ettikleri gerekçesi ile tutuklanan baba K.Y. ile dayısı A.Y. hakkındaki soruşturma sürüyor. Genç kızın Barış Run ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayene edileceği, 3 psikolog ile görüştürüleceği, birçok kişiden ise ifade alınacağı belirtildi. İki zanlı dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu İbrahim Güleç zanlıların “Cinsel tecavüz” suçlarından tutuklandığını anlattı. Olayın Sosyal Hizmetler tarafından 17 Ekim tarihinde polise bildirildiğini kaydeden Güleç, zanlıların 18 Ekim tarihinde Girne Kaza Mahkeme’sine çıkartılarak aleyhlerinde birer gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Güleç, zanlıların tutukluluk süresinde verdiklerini ifadelerin araştırılmaya devam ettiğini açıkladı. Genç kızın, babası tarafından sürekli tacize uğradığını bir akrabasına anlattığını ifade eden Güleç, müştekinin görüştüğü akrabasının ifadesine başvurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Alınan bir günlük tutukluluk süresinde, 12 kişiden ifade alındığını belirten Güleç, en az 20 kişiden daha ifade alınacağını söyledi. Güleç, müştekinin 3 fraklı psikolog tarafından görülmesi gerektiğine dikkati çekti. Zanlıların da Barış Ruh’ta sağlık kontrolünden geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Güleç, zanlıların soruşturma amaçlı 7 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.