1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR İNSANLIK DRAMI!
BİR İNSANLIK DRAMI!

BİR İNSANLIK DRAMI!

Gazimağusa'da yaşayan 16 yaşındaki Sabri...

A+A-

Düştüğü uyuşturucu batağından kurtulmak için çırpınan 16 yaşındaki Sabri Sabriler, ana-babasız,  aylardır yokluk içerisinde yaşam savaşı veriyor.

Sedef BOŞNAK

Yokluk içerisinde babasından kalma Gazimağusa’daki eşyasız bir evde hayatta kalabilmek için mücadele eden Sabri Sabriler’in yaşamı, gerçek bir insanlık dramı…

Yaşadığı kötü şartlarda nereye kadar dayanabileceğini bilmeyen Sabri Sabriler, babasını 2 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu kaybettiğini ve aylardır sıcak yemek yemediğini belirterek, yardım talebinde bulundu.

Belediyede çalışan babasının ölümünden bir süre sonra annesinin evi terk ettiğini, bunun üzerine küçük kardeşini yurda verdiğini anlatan Sabri Sabriler, yaşadığı sıkıntılardan ötürü sarıldığı uyuşturucu illetinden artık kurtulmak için çırpınıyor.

Babasının rahatsızlığı nedeniyle okulunu yarıda bırakıp çalışmak zorunda kaldığını dile getiren genç, şöyle konuştu:

“Babam rahatsızlanınca okulumu bırakmak zorunda kaldım. Amansız hastalığa yakalanan babamın aldığı maaş ancak ilaçlara yetiyordu. Evin mutfak masrafına yardım ediyordum. Babam ölünce aile dağıldı. 10 yaşındaki kardeşimi yurda vermek zorunda kaldım. Annem, başka biriyle yaşamak için evi terk etti. Sonra geri geldi, bir süre kaldıktan sonra yine terk etti. Büyük abim de onunla gitti. Yapayalnız kaldım. Çaresizim, bir kez uyuşturucu kullandım, polise yakalandım. Kurtulmak için mücadele verdim. Başardım. Tekrar ayni hataları yapmak istemiyorum. İşsizim, açım, yetkililerin, sesine kulak vermesini istiyorum.

Evde ekmek yok, elektrik yok! İş bulduğum zaman inşaata gündelikçi olarak çalışıyorum. Psikolojim bozuldu. Ev bomboş,  içerisinde eşya yok.  Koltukta uyuyorum. N’olur yardım edin…”

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum