1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR SAHİPLENEN ÇIKTI
BİR SAHİPLENEN ÇIKTI

BİR SAHİPLENEN ÇIKTI

Bir sahiplenen çıktı

A+A-

Devlet Mezarlığı ile ilgili Havadis’in “Yakışmıyor” başlığı ile dün manşetten yayımlanan haberinin ardından, İçişleri Bakanı Kutlu Evren açıklama yaptı. Devlet Mezarlığı çevre düzenlemesi ile ilgili proje ihaleye çıkma aşamasında

 Bakanlar Kurulu kararı ile 1999 yılında hazırlanan ve Lefkoşa kabristanlığı içerisine yer alan “Devlet Mezarlığı”nın çevre düzenlemesi ile ilgili sorumluluğu İçişleri Bakanlığı aldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Devlet Mezarlığı çevre düzenlemesi ile ilgili projenin ihaleye çıkma aşamasında olduğu belirtildi.

Devlet Mezarlığı’nın işleyişini düzenleyen bir tüzük ise halen yok.
Devlet Mezarlığı’na hangi makamlarda görev yapanların gömüleceği, anıt mezarların hangi boyda olacağı, mezarları devletin mi yoksa ailelerin mi yapacağı hakkında hiçbir kural bulunmuyor.
Evren: Proje ihaleye çıkma aşamasında

KKTC Devlet Mezarlığı ile ilgili Havadis’in “Yakışmıyor” başlığı ile dün manşetten yayımlanan haberinin ardından, İçişleri Bakanı Kutlu Evren açıklama yaptı.

Kutlu Evren, göreve geleli yaklaşık 5 ay olduğunu ve göreve geldiklerinden itibaren öncelikli konulara hız verdiklerini söyledi.

Evren, Devlet Mezarlığı çevre düzenleme konusunun da öncelikli konuları arasında  olduğu ve 3 ay önce projelendirilmesinin yapıldığını ve proje bedelinin Planlama İnşaat Dairesi’nden gelen keşif doğrultusunda Maliye Bakanlığı’ndan blokesinin istendiğini ve beklemede olduğunu belirtti.

Projenin şu an ihaleye çıkma aşamasında olduğunu dile getiren Evren, çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

“Yeni yıldan önce ihaleye çıkılması hedefleniyor”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, KKTC Devlet Mezarlığı çevre düzenlemesi ile ilgili projenin yeni yıldan önce ihaleye çıkılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Evren, hayatlarını yitiren devlet büyüklerinin ülkeye yapmış oldukları hizmetleri önemsediklerini ve kendilerine hakkettikleri değerin her zaman  verileceğini söyledi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.