1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ HAPİSE, DİĞERİ TEDAVİYE GİTTİ!
BİRİ HAPİSE, DİĞERİ TEDAVİYE GİTTİ!

BİRİ HAPİSE, DİĞERİ TEDAVİYE GİTTİ!

Biri hapse gitti, diğeri tedavi olacak

A+A-

Karaoğlanoğlu’nda geçtiğimiz yıl aralık ayında 46 gram bonzai ve 25 gram hintkeneviri bulundurmaktan yargılanan Ali Yavuzcan 4 yıl hapse mahkum oldu, Melih Yeşilpınar ise Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlandı

Elmas TOKAY

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı bir ekibin, 2016 yılı Aralık ayında, Karaoğlanoğlu’nda bir evde yaptığı aramada ele geçirdiği 64 gram sentetik cannabinoid (bonzai) ile 25 gram hintkeneviri ile ilgili yargılanan Ali Yavuzcan ve Melih Yeşilpınar’la ilgili karar dün açıklandı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce de benzer suçlarından hüküm giyen Ali Yavuzcan’a 4 yıl hapis cezası verirken, diğer sanık Melih Yeşilpınar’ın ise Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 1 yıl süreyle tedavi olmasına emir verdi.

Melek Esendağlı başkanlığında Yargıç Seran Bensen ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, iddia makamını Kıdemli Savcı Egemen Metay temsil etti.

Heyet adına kararı okuyan Yargıç Seran Bensen, sanık Ali Yavuzcan’ın ‘64 gram bonzai ile 25 gram hintkeneviri alma, verme ve tasarruf’ suçlarından, sanık Melih Yeşilpınar’ın ise ‘uyuşturucu madde alma ve tasarruf’ suçlarından yargılandıklarını söyledi.

Sanık Ali Yavuzcan’ın tasarrufundaki uyuşturucu miktarlarının azımsanmayacak miktarda olduğuna dikkat çeken Bensen, Melih Yeşilpınar’ın ise Yavuzcan’dan miktarı tespit edilemeyen 2 içimlik, 2 sigara aldığının mahkemeye aktarıldığına değindi.

Bensen, her iki sanığın da suça katılımlarına bakıldığında Yavuzcan’ın tasarrufundaki miktarların Denetimli Serbestlik Yasası’nda belirtilen miktarların çok üzerinde olmasına rağmen, Yeşilpınar’ın yasadan yararlanma hakkının bulunduğunu kaydetti.

“Sanık tedavi olmayı seçmedi”

Sanık Ali Yavuzcan’ın ‘uyuşturucu verme’ suçunu işlediğini belirten Bensen, dolaylı ya da dolaysız şekilde uyuşturucu satma suçunu işleyenlerin yasadan yararlanamayacaklarının açıkça belirtildiğini dile getirdi.

Bensen, sanık Yavuzcan’ın 2013-2014 yıllarında benzer suçtan hüküm giymesine rağmen tedavi olmadığına dikkat çekerek, son olayda İhtiyat Sandığı Dairesi’nden 2 bin 500 TL çekerek, uyuşturucu madde satın aldığını, bu durumun da uyuşturucuyla ne kadar haşır neşir olduğunu gösterdiğini belirtti.

Öte yandan sanık Yavuzcan’ın uyuşturucu maddeyi ticari amaçlı sattığına dair mahkemeye olgu sunulmamasına rağmen, sanık avukatının söz konusu uyuşturucu maddeyi kendi kullanımı için tasarruf ettiğine dair beyanda bulunduğunu kaydeden Bensen, ancak uyuşturucu maddelerin paketler halinde bulunması ve evde hassas terazinin tespit edilmesi nedeniyle bu beyanın inandırıcı olmadığını aktardı.

Tüm bulgular ışığında Bensen, sanık Ali Yavuzcan’ın itham olduğu suçlardan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Bensen diğer sanık Melih Yeşilpınar’ın ise Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 1 yıl süreyle tedavi olmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.