1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ KADIN 3 KİŞİ!
BİRİ KADIN 3 KİŞİ!

BİRİ KADIN 3 KİŞİ!

Biri 67, diğerleri 19 ve 26 yaşında!

A+A-

1 kilo 200 gram bonzai Pile’den ithal

Gazimağusa’nın iki farklı bölgesinde operasyon gerçekleştiren Narkotik Şube ekipleri 1 kilo 200 gram ağırlığında bonzai ele geçirdi, biri kadın 3 kişi tutuklandı

Gazimağusa’da, önceki gün akşam yapılan ihbarı dikkate alarak harekete geçen Narkotik Şube ekipleri önce Atlılar köyü çıkışında düzenlediği operasyonda 600 gram bonzai ele geçirdi. Olay yerinde tespit edilen zanlı Orbay Akbaşak’ın Muratağa ile Alaniçi köyleri arasında bir alana bir paket uyuşturucu daha bıraktığını itiraf etmesi üzerine konu bölgeye giden Narkotik Şube ekipleri, bu sefer de olay yerinde bulunan 600 gram bonzaiyi almaya gelen Nijerya uyruklu Abdullahi Shehu El Yakup ile Kazakistan uyruklu kadın zanlı Dana Kapzhaparova’yı suçüstü tespit ederek tutukladı. Mesele ile ilgili tutuklanan biri kadın 3 zanlı dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

Poşeti bırakırken yakalandı

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Fatih Kaleci, 4 Ekim 2015 tarihinde Atlılar ile Yıldırım köyleri arasında, Atlılar köyü çıkışında bir uyuşturucu alış verişi olacağına dair bilgi aldıklarını ve saat 20.30’da bölgeye giderek pusu görevine başladıklarını söyledi. Sandallar köyü yönünden bir aracın yavaşça bölgeye geldiğini anlatan Kaleci, plakası BH 987 olan bu aracın bölgede durduğunu ve içerisinden zanlı 1 Orbay Akbaşak’ın inerek orada bulunan zeytin ağacının altına elindeki beyaz poşeti bıraktığı esnada suçüstü tespit edildiğini aktardı.

“Başka alana da bıraktım”

Konu poşet içerisinde 600 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını söyleyen Özdesoy, olay yerinde zanlı Orbay Akbaşak’ten elde edilen soruşturma neticesinde, zanlının içerisinde uyuşturucu bulunan bir paketi daha Muratağa ile Alaniçi köyleri arasında bir bölgeye bıraktığını kendilerine itiraf ettiğini anlattı.

Araba ile kaçmaya çalıştı

Zanlı 1 Orbay Akbaşak’ın itirafı üzerine konu bölgeye giderek yine pusu görevine başladıklarını belirten Kaleci, saat 23.00 sıralarında zanlı 3 Dana Kapzhaparova’nın  kullanımında bulunan ZML 137 plakalı kiralık aracın bölgeye geldiğini ve zanlı 2 Abdullahi Shehu El Yakup’un araçtan inerek, içerisinde uyuşturucu bulunan paketi eline aldığı esnada suçüstü tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Zanlı 2 Abdullahi Shehu El Yakup’un yakalandığını gören zanlı 3 Dana Kapzhaparova’nın araç ile geri geri kaçmaya çalıştığı esnada yolun karşısında pusu da olan diğer ekip tarafından yakalandığını anlatan Kaleci, zanlı 2’nin aldığı paket içerisinde 60 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu aktardı.

Pile’den bir şahsın emri ile ithal etti

Zanlı 2 ve Zanlı 3’ün beraber kaldıkları ikametgah içerisinde de arama yapıldığını mahkemeye aktaran Kaleci, sırt çantası ile zanlı 3’e ait olan siyah deri bir çanta içerisinde uyuşturucu kalıntısı bulduklarını söyledi. Zanlı 1 Orbay Akbaşak’ın bir gönüllü ifade verdiğini belirten Kaleci, zanlı1’in konu uyuşturucu maddeyi Pile’de şu an aranmakta olan bir şahsın direktifi ile Güney Kıbrıs’tan bir bölgeden alınarak, Beyarmudu sınır kapısından KKTC’ye ithal ettiğini belirlediklerini söyledi.

“Sadece tuvalet ihtiyacını giderecekti”

Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve aranmakta olan emarler ile şahısların bulunduğunu, ayrıca alınacak olan bazı ifadelerin olduğunu belirten Kaleci, zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlı 1 avukatı Alper Dede’nin sorusu üzerine Kaleci, zanlı 1’in yüzündeki yaranın zanlının alıkonulduğu sırada yüzüstü yere yatırılırken meydana geldiğini söyledi. Alper Dede talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, ciddi bir rahatsızlığı bulunan müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Zanlı2 ile zanlı 3’ün avukatları Ramadan Sanıvar ise müvekkilinin kız arkadaşı ile beraber Yeniboğaziçi’nde bulunan bir arkadaşlarına misafirliğe gitmek için yola çıktıklarını ve zanlı 2’nin tuvalet ihtiyacını gidermek için bölgede durduğunu iddia ederek, müvekkillerinin mesele ile alakaları olmadığını öne sürdü ve talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti. Sanıvar ayrıca müvekkillerinin poliste darp edildiğini iddia etti.

3 gün tutuklu kalacaklar

Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatlarının beyanlarını bir bütün olarak tezekkür ettiğini belirten Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin ciddiyetine de vurgu yaparak, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.


Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.