1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ SUÇLAMALARI REDETTİ
BİRİ SUÇLAMALARI REDETTİ

BİRİ SUÇLAMALARI REDETTİ

Biri suçlamaları redetti.

A+A-

Suna ERDEN

Petrol istasyonundan hırsızlık yaptıkları öne sürülen iki zanlı tutuklandı

Demirhan'da “Soydan Petrol” isimli iş yerinin kapısını kırarak içeri girdiği ve içerde bulunan paraları çaldığı öne sürülen zanlı Yasin Usta ile kendisine kaçması için yardım ettiği iddia edilen zanlı Veysi Pölent önceki gün gözaltına alındı. Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Polis, zanlılar Usta ve Pölent’in 19 Şubat tarihinde saat 04.30 sıralarında Soydan Petrol’de meydana gelen “müstahdem tarafından hırsızlık, bina açma ve kasti hasar” suçlarından gözaltına alındıklarını söyledi. Polis, zanlı Yasin Usta’nın iş yerine ait muhasebe odasının kapısını kırarak açıp, ofis içerisinde para kasasında muhafaza edilen 6860 TL nakit para ile akaryakıt satışlarından elde edilen ve tasarrufunda bulunan iş yerine ait 2100 TL nakit parayı çaldığını söyledi.

Polis, zanlının ayrıca iş yerinin yanında faaliyet gösteren “Tuğdem Rent A Car” isimli şirketine ait olup, kontak anahtarı üzerinde bırakılan ZMJ 552 plakalı aracı mal sahibinden izinsiz alıp olay yerinden kaçtığını belirtti. Polis, çalınan aracın Ercan-Meriç anayolu üzerinde terk edilmiş vaziyette bulunarak emare olarak alındığını ve zanlının daha sonra Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Polis zanlı Usta’nın ifade verdiğini ve ifadesinde kendisine yardımcı olduğu beyanında bulunduğu zanlı Veysi Pölent’inde Lefkoşa’da bir bet ofiste tespit edilerek tutuklandığını ve tasarrufunda 4037 bin TL nakit para bulunduğunu söyledi. Mesele ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten polis alınması gereken ifadeler ve kayıp olan paraların olduğunu söyleyerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

SUÇSUZ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Mahkemeden söz alan zanlı Veysi Pölent kendisinin olayla bağlantısı olmadığını, zanlı Usta’nın kendisine 1 500 TL borcu olduğunu, kendisini arayarak borucunu ödemek için buluşmak istediğini, buluştuklarında kendisine borcunu verdiğini ve parayı petrol istasyonundan çaldığını söylediğini belirtti. Bunun üzerine kendisini bırakıp kaçtığını söyledi. Mahkeme, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.