1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİTKİLER ANALİZE GÖNDERİLDİ
BİTKİLER ANALİZE GÖNDERİLDİ

BİTKİLER ANALİZE GÖNDERİLDİ

Bitkiler analize gönderildi

A+A-

Lefkoşa'da bir üniversite öğrencisinin evinde yapılan aramada hintkeneviri olduğu sanılan 40 kök bitki bulundu
 
Emine UYSAL

Lefkoşa'da üniversite öğrencisi zanlı Ernest Josept Nnalue'nin evinde yapılan aramada saksılarda ekili hintkeneviri olduğu sanılan 40 kök bitki bulundu.

Polis, bitkileri emare alıp, analize gönderirken, aranan bir kişi daha olduğunu açıkladı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde ziraat ve tasarrufu" suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Ernest Joseph Nnalue, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu'nun huzurunda görüşülen davada savcı yardımcısı Atilla Enver Etkin, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görev yapan polis çavuşu Ali Gürkut'u tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gürkut, 1 Haziran'da saat 20.30-21.10 saatleri arasında Bolu Sokak'ta Devlet Sosyal Konutları Blok 12 adresinde ikamet eden zanlının ikametgahında mahkeme emriyle yapılan aramada, balkonda plastik saksıların içinde boyları 12 ile 50 santim olan 23 kök, balkondaki masa üzerinde ise boyları 12-30 santim arasında değişen 17 kök hintkeneviri bitkisinin bulunarak emare alındığını anlattı.

Polis çavuşu Gürkut, zanlının tutuklandığını, bitkilerin analiz için Devlet Kimya Laboratuarı'na gönderildiğini ve aranan bir şahıs olduğuna vurgu yaparak, zanlının tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı talebe itiraz etmedi. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.