1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ”BİZİM GÖREVİMİZ KAPASİTENİN ARTTIRILMASINA KATKI KOYMAK”
”BİZİM GÖREVİMİZ KAPASİTENİN ARTTIRILMASINA KATKI KOYMAK”

”BİZİM GÖREVİMİZ KAPASİTENİN ARTTIRILMASINA KATKI KOYMAK”

Başbakan İrsen Küçük, yüzde yirmi kapasite ile çalışan Boğaz Endüstri ve Madencilik Şirketi’nin (BEM) kapasitesini artırmanın hükümetin görevi olduğunu belirtti.

A+A-

KÜÇÜK:”BİZİM GÖREVİMİZ KAPASİTENİN ARTTIRILMASINA KATKI KOYMAK”

ÇAVUŞOĞLU: “BEM’İN SIKINTILARININ AŞILMASI YÖNÜNDE HÜKÜMETİMİZ BÜYÜK BİR KATKI KOYACAK”

TATAR: “DOĞRULARI YAPARSAK, ULUSLARARASI SERMAYE BURADA YATIRIMLARINA DEVAM EDER”

BOLKAN: “BUGÜN YÜZDE 20 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYOR”

Başbakan İrsen Küçük, yüzde yirmi kapasite ile çalışan Boğaz Endüstri ve Madencilik Şirketi’nin (BEM) kapasitesini artırmanın hükümetin görevi olduğunu belirtti.

Başbakan İrsen Küçük, yıllık yarım milyon ton kapasite üretime sahip olan ancak yüzde 20 kapasite ile çalışmakta olan BEM tesislerini ziyaret etti ve şirketin üretimini arttırma yönünde neler yapılabileceği konusunda şirket yetkilileri ile bir toplantı yaptı.

Çimento üretiminde dünya lideri olan Holcim şirketinin sahip olduğu BEM’i ziyaretinde Küçük’e İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz ve İskele Belediye Başkanı Halil Orun da eşlik etti.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, BEM’in Avrupa Birliği standartlarında bir tesis olduğunu, ziyaretinde bu kadar temiz ve düzenli bir tesis görmeyi beklemediğini kaydetti ve BEM yetkililerini alınan emniyet ve çevre tedbirlerinden dolayı tebrik etti.

Fabrikanın yüzde 20 kapasite ile çalışmasının büyük kayıp olduğunu belirten Küçük, “Yüzde yirmi kapasite ile çalışması atıl bir durumdur” dedi.

Küçük, “Bizim görevimiz bu kapasitenin arttırılmasına katkı koymak, burada çalışan insanımızın sayısını arttırmak” dedi.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ilk kez BEM’i bir Başbakan’ın ziyaret ettiğine işaret ederek bunun, UBP hükümetinin üreticiye yönelik bakış açısını sergilediğini belirtti.

Yüzde 20 kapasite ile çalışan tesiste yüz civarında bir çalışan bulunduğunu, tesisin yüzde yüz kapasite ile çalışması durumunda çalışan sayısının 5 yüzlere kadar çıkabileceğini belirten Çavuşoğlu, “Eminim ki en kısa sürede, BEM’in sıkıntılarının aşılması yönünde hükümetimiz büyük bir katkı koyacak” dedi.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar ise, katma değer yaratan tesislerin önemini vurgulayarak, BEM tarafından üretilen yüz TL değerinde bir ürünün 50 TL’sinin vuku bulduğunu belirtti.

BEM’in yatırımının 30 milyon dolar olduğunu belirten Tatar, “Tesisin sıkıntılarını değerlendirmek, hükümet olarak vizyonumuz çerçevesinde ele almak bizlerin görevidir” dedi.

Ülkede en büyük sorunun istihdam olduğunu dolayısı ile yatırımların artırılmasının önemini vurgulayan Bakan Tatar, “Doğruları yaparsak, uluslararası sermaye burada yatırımlarına devam eder” dedi.

BOLKAN

BEM Genel Müdür Erhan Bolkan ise, yüzde yüz öz sermaye ile kurulan bir şirket olan BEM’in çimento üretiminde dünya lideri olan Holcim bünyesinde  faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek,  “Böyle bir şirketin Kuzey Kıbrıs’ta varlığı hepimiz için bir şanstır” dedi.

Bolkan, KKTC vatandaşı çalışanları ile katma değeri en yüksek şirketlerden biri olan  BEM’in 2012’de Elektrik Kurumuna 3.1 milyon TL, KDV olarak  ise 3 milyon TL ödediğinin altını çizdi.

Erhan Bolkan, geçmişte üretimi yıllık yarım milyon ton olan şirketin gerek mali kriz gerekse çimento ithalinden dolayı “bugün yüzde 20 kapasite ile çalıştığını” vurguladı.

Ziyaretin anısına plaket verilen Başbakan Küçük daha sonra BEM çalışanları ile akşam yemeği yedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.