1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BKP-TOPLUMSAL VAROLUŞ GÜÇLERİ BES’İ ZİYARET ETTİ
BKP-TOPLUMSAL VAROLUŞ GÜÇLERİ BES’İ ZİYARET ETTİ

BKP-TOPLUMSAL VAROLUŞ GÜÇLERİ BES’İ ZİYARET ETTİ

İZCAN: “CEPHEYİ DAHA DA GENİŞLETEREK YAŞANAN SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GÜÇLÜ BİR İRADE OLUŞTURACAĞIZ”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, yaşanan sorunları çözmek için güçlü bir irade oluşturacaklarını söyledi.

BKP Toplumsal Varoluş Güçleri, Belediye Emekçileri Sendikası’nı(BES) ziyaret etti.

Parti’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan İzzet İzcan, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’nin oluşturduğu cepheyi daha da genişleterek, yaşanan sorunları çözmek için güçlü bir irade oluşturacaklarını söyledi.

Parlamentoda yer alan 4 siyasi partinin “Seçimden sonra da bu güne kadar yaptıklarını aynen yapmaya devam edeceklerini” savunan İzcan, “Bu partilerin temel politikalarında bir farkları yoktur. Ortak yanları emek düşmanı olmalarıdır. Emekçileri bölerek, sendikanın içine müdahale ederek güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Bu, onların temel politikasıdır. Siyaseti de bu çizgide yapıyorlar. Bölüp yönetmeye ve kendi çıkarlarını korumaya çalışıyorlar.

Parlamentoda bulundukları dönemde de demokratikleşme adına, seçim ve halk oylamasını değiştirmek adına, sivilleşme ve dayatılan paketler konusunda da adım atmamalarının nedeni budur” dedi.

İzcan, “Sibel Siber hükümetinin Türkiye’deki Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetine ekonomik program konusuna bağlı kalacakları yönünde taahhüt mektubu verdiği” ile ilgili bir bilgi aldıklarını söyleyerek, konuyla ilgili bilgi istedi.

Baraka Kültür Merkezi Aktivisti Münür Rahvancıoğlu ise, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’nin Kıbrıs Türk toplumuna verdiği mesajı hem Lefkoşa hem de Ankara’nın doğru anladığını ve bundan tedirginlik duyduğunu iddia etti.

Devrimci Komünist Birlik Üyesi Yusuf Alkım ise, BES’in uzun soluklu ve önemli bir mücadele verdiğini belirterek, “Siz belediye bizimdir biz yöneteceğiz demiştiniz biz de bu memleket bizim biz yöneteceğiz diyoruz. Bu mücadele uzun soluklu bir mücadeledir ve rejime karşı bir mücadeledir. Koltuk ya da makam sahibi olma mücadelesi değildir. Mücadele 28 Temmuz’dan sonra da devam edecektir. BKP Toplumsal Varoluş Güçleri rejimin bize oynadığı oyunu bozmak için güçlü bir şekilde parlamentoda yer alacaktır” dedi.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.