1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BKP’DEN TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NE TEPKİ
BKP’DEN TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NE TEPKİ

BKP’DEN TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NE TEPKİ

İZCAN: “KIBRIS TMT MÜCAHİTLERİ DERNEĞİ KENDİ TARİHİNİ VE YAPTIKLARINI İNKÂR EDEREK YAŞANANLARI GİZLEYEMEZ”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kurulmadan önce yeraltı faaliyetlerinde bulunduğunu öne sürerek, Fazıl Önder’in yeraltı teşkilatı tarafından öldürüldüğünün tarihsel ve belgelenmiş bir gerçek olduğunu iddia etti.

İzcan, bugün yaptığı yazılı açıklamada, 24 Mayıs’ta BKP olarak düzenledikleri anı etkinliğinde bunu bir kez daha dile getirip katillerin yargılanmasını talep ettiklerini belirterek, “Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği geçtiğimiz gün yayınladığı açıklamasında Fazıl Önder’in TMT tarafından öldürüldüğünü reddetti ve bizleri kınadığını belirtti. Kıbrıs TMT Mücahitleri Derneği kendi tarihini ve yaptıklarını inkâr ederek yaşananları gizleyemez” diye konuştu.

İzzet İzcan açıklamasında şu iddialara yer verdi:

“Fazıl Önder’in öldürüldüğü 24 Mayıs 1958 tarihinden üç gün sonra, 27 Mayıs’ta Bozkurt gazetesinde yayınlanan bir bildiride Fazıl Önder cinayetinin üstlenildiği ve Kıbrıs Rum toplumu ile ilişkilerini sürdürmeye devam edenlerinde akıbetlerinin aynı olacağı belirtilerek dönemin diğer ilericileri tehdit edildi.”

Kıbrıs TMT Mücahitleri Derneği’nin açıklamasına değinen İzcan, “Derneğin, TMT’nin 1 Ağustos 1958 tarihinde faaliyete başladığı, dolayısı ile 24 Mayıs 1958’te cinayet işlemiş olmasının mümkün olmadığı yönündeki iddiası doğru değildir. TMT 1 Ağustos öncesi yeraltında faaliyette bulunuyordu” görüşünü savundu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.