1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “BÖBREKLERİMİZİ NASIL KORUYALIM” TOPLANTISI YENİERENKÖY’DE YAPILDI
“BÖBREKLERİMİZİ NASIL KORUYALIM” TOPLANTISI YENİERENKÖY’DE YAPILDI

“BÖBREKLERİMİZİ NASIL KORUYALIM” TOPLANTISI YENİERENKÖY’DE YAPILDI

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’nin okullara yönelik “Böbreklerimizi Nasıl Koruyalım” seminerleri devam ediyor.

A+A-

Dernek Başkanı Dr. Zerrin Akalın’ın verdiği bilgiye göre bilgilendirme seminerlerinin beşincisi, Dahiliye Uzmanı Dr. Umut Hakligil, Uzman Diyetisyen Hidayet Ağören   tarafından  Erenköyi Lisesi Salonu’nda,  öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile bugün gerçekleştirdi.

Dr Umut Haklıgil “böbrekler ve böbrek yetmezliği” hakkında bilgi verirken,  Diyetisyen Hidayet Ağören de sağlıklı beslenme hakkında bilgiler verdi  ve soruları cevapladı.

Açıklamasında, “Dernek olarak amacımız gençlerimize böbrekler ve beslenme  hakkında bilgi vermek, sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunmaktır” diyen Akalın şu ifadelere yer verdi:

“Böbreklerimizi korumamız için  günde 6 gr dan fazla tuz kullanmamak, en az günde 2-2.5lt su  tüketmek,  hazır yiyeceklerden(katkı maddeli), enerji  içeceklerinden, meşrubatlardan  mümkün olduğunca az tüketmek gerekir.  Sağlıklı taze sebze meyve ,taze sıkılmış meyve sularını ve dengeli protein tüketimine özen göstermek  gerekmektedir.”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.