1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BOĞULMA HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI ...
BOĞULMA HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI ...

BOĞULMA HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI ...

Plaj mevzuatı uygulanmıyor...

A+A-

Deniz sezonunun açılmasıyla boğulmaların yaşanması gözleri cankurtaranlara çevirdi Havaların ısınması ve deniz sezonunun açılmasıyla boğulma haberleri gelmeye başladı.

Geçmiş yıllarda da çok sık boğulma vakasının yaşandığı KKTC’de, plajların birçoğunda cankurtaran olmaması vatandaşı tedirgin ediyor. 

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin haberine göre otellerin plajları, halk plajlarına nazaran daha güvenli. Otel yetkililerinin söylediklerine göre ülkedeki plajların daha güvenli ve daha sağlıklı bir şekilde kullanmalarına olanak sağlamak amacıyla denetimlerin yapıldığı otellerde, deneyimli cankurtaranlar mevcut. Girne Belediye Müdür Vekili Ali Teknikel ise yürürlükteki plaj mevzuatının henüz uygulanmadığını ifade ederken, denetimlerin sıkça yapılacağının sözünü veriyor.

Teknikel: “Her yıl kontrol yapılıyor”

Girne Belediyesi Müdür Vekili Ali Teknikel plaj sezonunun tam olarak açılmamasından dolayı yürürlükteki plaj mevzuatının henüz uygulamaya konmadığını ifade etti. Olumsuz hava şartları nedeniyle plajların henüz tam olarak açılmadığını ve şehir içinde bu durumun yavaş yavaş hız kazandığını belirten Teknikel, otel plajlarından halk plajlarına kadar denetimlerin yapılacağını, zaten her yıl kontrollerin yapıldığını vurguladı.

Cratos: “Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli kontroller yapıldı”

Cratos Premium Hotel yetkilisi, otelde deneyimli cankurtaranın olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli kontrollerin yapıldığını ifade eden yetkili, herhangi bir boğulma veya deniz kazasında gerekli olabilecek araç ve gereçlerin olduğunu, sahil güvenliğinin donanımlı şekilde hazırlandığını vurguladı. 

Dome: “Plaj her sene kontrol ediliyor”

Dome Hotel Genel Müdürü İlgen Sönmez, sahilde güvenlik şeritlerinin olduğunu ve insan hayatını riske atacak bir durumun olmadığını ifade etti. Sahilde cankurtaran tarafından gözlem yapıldığını belirten Sönmez, plajın her sene kontrol edildiğini ve bir boğulma yaşandığında gerekli malzemelerin olduğunu belirtti. 

Denizkızı: “Tedbirleri aldık”

Denizkızı Otel Personeli Candan Bindağlı, gerekli tüm donanım ve personelin otelde bulunduğunu ifade etti. Otelde dalış okulunun olduğunu ifade eden Bindağlı, gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ve cankurtaran gözetiminde bir plaja sahip olduklarını dile getirdi.

Acapulco: “Otelde deneyimli cankurtaran yer alıyor”

Acapulco Resort Convention Spa Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Nurullah Solmaz, 1 ay önce Girne Belediyesi tarafından denetim kontrol yapıldığını ifade etti. Otelde alanında deneyimli cankurtaranın yer aldığını belirten Solmaz, herhangi bir boğulma yada kaza durumunda gerekli malzemelerin ve ilk yardım ekibinin bulunduğunu vurguladı. Sahilde gerekli güvenlik şeritlerinin olduğunu belirten Solmaz, plajda insan sağlığını riske atmayacak şekilde güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade etti.

Sarıçizmeli: “Cankurtaran sadece isimde değildir”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli denetimlere önem verdiklerini, en son dün sabah İskele’de denetim ve kontrollerin yapıldığını belirtti. Sarıçizmeli, “Cankurtaran sadece isimde değildir. Bunun için 2 tane cankurtaranımız kurs alarak sertifikalarını aldılar ve hafta sonu işlerine başlayacaklar. Genelde jet skiler için sorun yaşıyorduk bunun için de Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı ile çalışma yaptık. Jet skiler için güvenlik önemleri almaya başladık” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.