1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'BÖLÜNME YOK'
'BÖLÜNME YOK'

'BÖLÜNME YOK'

UBP’de olup bitenlerin basına yanlış sızdırıldığını iddia eden milletvekilleri Başbakan İrsen Küçük’ün vereceği karara saygılı olacaklarını bildirdi.

A+A-

Lefkoşa Belediye Başkanlığı’nın kaybedilmesi sonrasında Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) içerisinde başlayan tartışmaların, genel başkan ve Başbakan İrsen Küçük aleyhinde bir girişim olarak nitelendirilemeyeceği bildirildi. Tam tersi, başbakanın vereceği kararlara herkesin saygılı olacağını söyleyen UBP’li milletvekilleri “Partide bölünme yok. Bunu bekleyenler var ama bizim amacımız birlik ve beraberliği pekiştirmektir” dedi.

Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda, UBP’yi kıskananların etrafa yanlış haberler yaydıklarını iddia ederken, kurultayda Küçük’ün rakibi olan Gazimağusa milletvekili Ahmet Kaşif, “Parti içinde kargaşa yoktur. Bazı sıkıntılar var ise parti içinde çözülecektir” dedi. Gazimağusa İlçe Başkanı Afet Özcafer, bakanlar kurulunda değişiklik talep edilmediğini söylerken, Girne milletvekili Mehmet Tancer, parti içinde birlik ve beraberliğin devam ettiğini ifade etti.

Çaluda: UBP’yi kıskananlar var...

UBP Güzelyurt Milletvekili ve Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda, UBP içinde bir sıkıntının yaşandığını düşünenlerin UBP’yi kıskananlardan oluştuğunu iddia etti.

Çaluda,“Bu tip düşüncede olanların UBP’den menfaat bekleyenler veya menfaati olanlardır” diye konuştu

Hasipoğlu: Hepsi dedikodu...

UBP Gazimağusa Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Ertuğrul Hasipoğlu, yazılanların hiç birinin doğru olmadığını, art niyetle kaleme alındığını ifade etti.

Hasioğlu, “Hiç birimize sormadan yazılmış yazılar dikkate alınmamalı. Hepsi dedikodudur” dedi.

Kaşif: Kargaşa yoktur.

UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, ise parti içerisinde kargaşa olmadığını söyledi. Kaşif, sıkıntılar var ise sadece parti içerisinde çözüleceğine işaret ederek, kırgınlıkların geride kaldığını belirtti.

Töre: Tek yetkili İrsen Küçük’tür.

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de Başbakan İrsen Küçük’ün partinin genel başkanı olduğuna dikkat çekerek, partinin toparlanıp genel seçimlere hazırlanması gerektiğini söyledi.

İrsen Küçük’ün parti genel başkanı olarak tek yetkili isim olduğunu anlatan Töre, “Sayın genel başkanın yetkilerini kullanıp nerede yenilenme gerektiği konusunda karar vermesini bekliyoruz. Parti organlarında ve kabinede yenilenme olacaksa tek yetkili isim odur. Partinin, ülkenin ve kendisinin geleceği için bu önemlidir” dedi.

Kurultayın geride kaldığını ifade eden Töre, yeniden yapılanma ve toparlanma döneminin geldiğini ancak buna sadece Başbakan İrsen Küçük’ün karar vereceğini söyledi. Töre, İrsen Küçük’ün genel başkınlığı döneminde artık tartışma yapılamayacağını da belirterek, partiyi yeniden toparlayıp kamuoyu önünde saygın bir yere getirmenin zamanının geldiğini kaydetti.

Özcafer: Bize sormadan yazıyorlar.

Gazimağusa milletvekili Afet Özcafer ise, son dönemlerde bazı basın yayın organlarında UBP hakkında çıkan yazıların kendilerine sorulmadan ve saptırılarak yazıldığını ifade etti.

Yazılanların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Özcafer, partinin olağanüstü ve bugüne kadar yaşanılmayan iki kurultay geçirdiğini kaydetti.  Özcafer,“Şu anda ülke ve parti çıkarları ne ise onları yapmaya çalışıyoruz. Nerede yanlış yapıldı. Onları düzeltip daha güzel icraatları yapmaya çalışıyoruz. Kurultayda tabanda olan rahatsızlığı nasıl düzeltebiliriz? Bunları oturup konuşuyoruz. Her grup toplantısında medyaya yanlış şeyler aksatılıyor. Medya bunu farklı farklı değerlendiriyor” dedi.

Başbakan İrsen Küçük’ün partinin içinde bulunduğu durumun farkında olduğunu anlatan Özcafer, Lefkoşa’da bir belediye başkanlığı seçimi yaşadıklarını, bunu istişare edip durum değerlendirmesi yaparak, gerekli kararın parti başkanı tarafından verileceğini belirtti.

Afet özcafer, şunları da söyledi:

“UBP’de hiçbir vekil bakanlık talep etmemiştir, ne de erken seçim. Bakanlık sadece haktır. Onun yetkisi de Başbakan İrsen Küçük’tedir. Onun takdirindedir. Araştırmadan, fikirlerimizi almadan yazılar yazmak ve senaryolar üretmek yanlıştır. Lütfen, arkadaşlar daha dikkatli olsunlar. Bizleri rencide edici yazılar yazıp partinin içindeki olayları çarpıtarak yazmak hoş değildir.”

Tancer: Parti içerisinde birlik ve bütünlük vardır.

UBP Girne milletvekili Dr. Mehmet Arif Tancer, parti içerisinde bir birliktelik ve bütünlük olduğunu iddia etti. Tancer, parti içerisinde kargaşa olduğu iddialarının dedikodudan ibaret olduğunu anlatan Tancer, partide kararların bütünlük içerisinde alındığını da söyledi.

Numan: Hizipleşme bitmeli.

UBP Girne Milletvekili Necdet Numan da kurultaydan sonra parti içerisinde hizipleşmenin bitmesi gerektiğini söyledi.

Numan, bir birlikteliğin yaşanmasının şart olduğunu belirterek, “Bunun yaşanmaması durumunda ise erken seçim şart olur” dedi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.