1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI ÖNCELİK"
"BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI ÖNCELİK"

"BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI ÖNCELİK"

İÇİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU, LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU KABUL ETTİ

A+A-

ÇAVUŞOĞLU: “HAMİTKÖY’DE YENİ MEZARLIK İÇİN YER AYIRDIK. YERİN UYGUNLUĞUNUN TESPİTİ İÇİN TEKNİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

“LTB’DE BORÇ YAPILANDIRMASI OLMAZSA OLMAZDIR”

FELLAHOĞLU: “ÖNCELİKLİ SORUN BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Lefkoşa Kabristanlığı’nın dolacağını göz önünde bulundurarak Hamitköy’de yeni bir mezarlık yeri ayırdıklarını ve bu alanın kabristanlık için uygun olup olmadığı konusundaki teknik çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Çavuşoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB), tüm vatandaşların belediyesi ve ülkenin aynası olduğunu vurgulayarak, LTB’de borç yapılandırmasının “olmazsa olmaz” olduğunu, belediyede çözülmeyecek sorun bulunmadığını, bu çerçevede hükümetin LTB’nin tüm sorunlarının eksiksiz şekilde çözülmesi için yasalar çerçevesinde her türlü desteği vereceğini vurguladı.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bugün LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu kabul ederek, LTB’deki sorunlarla ilgili bir toplantı yaptı. Fellahoğlu’na Asbaşkan Mustafa Hançerli ile diğer yetkililer de eşlik etti.

FELLAHOĞLU: “ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ BORÇLARIN YAPILANDIRILMASIDIR”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, ülkede erken seçimin gündemde olduğunu ancak hayatın devam ettiğini belirterek, bu çerçevede LTB’nin yaşadığı sıkıntıları, tespitlerini ve taleplerini iletmek üzere devletin en üst makamlarını ziyaret ettiklerini kaydetti.

Fellahoğlu, belediyede öncelikli sorunun borçların yapılandırılması olduğunu vurgulayarak, bu konudaki çalışmalar konusunda Çavuşoğlu’nu bilgilendireceklerini ve görüşlerini alacaklarını söyledi.

“LTB hepimizindir ve hep birlikte kurtarabiliriz” diyen Fellahoğlu, diğer öncelikli konunun ise mezarlık konusu olduğunu ifade etti.

“EYLEM GEREKÇELERİNE BAKMAK GEREK”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, bir gazetecinin “BES’in LTB’de eylem yapabileceği” söylentilerini anımsatması üzerine de, LTB’nin durumunun ortada olduğunu, kendileri göreve geldiklerinden beridir iki kez ödeme yaptıklarını ve belediyeyi içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak için çalıştıklarını ifade ederek, eylem yapılacaksa gerekçelerine bakılması gerektiğini, içeriğin önemli olduğunu söyledi.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Fellahoğlu ile daha önce konuştuğunu ancak bugün ilk kez resmi olarak bir araya geldiklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, LTB’de yaşanan sorunların uzun süre gündemde kaldığını ve tıkanan çarkların seçimle yeniden çalıştırıldığını ifade ederek, LTB’nin sorunlarının aşılamaz olmadığını, tüm sorunların işbirliğinde çalışılarak aşılabileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, LTB’de borç yapılandırmasının “olmazsa olmaz” olduğunu ifade ederek, bu konuda LTB’nin yaptığı çalışmaları dinleyip kendi fikirlerini ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Görüşmede mezarlık konusunu da ele alacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, bu konuda Hamitköy bölgesinde bir yer belirlediklerini ve yerin teknik çalışmaları ile değerlendirmelerin sürdüğünü kaydetti.

Çavuşoğlu, LTB’nin tüm vatandaşların belediyesi ve ülkenin aynası olduğunu vurgulayarak, LTB’de çözülmeyecek sorun olmadığını, bu çerçevede hükümet olarak LTB’nin tüm sorunlarının eksiksiz bir şekilde çözülmesi için yasalar çerçevesinde her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.