1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "Boylarının ölçüsünü alacaklar"
"Boylarının ölçüsünü alacaklar"

"Boylarının ölçüsünü alacaklar"

CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğluları, hükümetin son dönemde belirli kişilere rant sağlamaya çalıştığını savunarak, geçici memurların kadrolanması konusunun ise, Anayasa mahkemesinden geri döneceğini söyledi.

A+A-

CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğluları, hükümetin seçim yasaklarına sayılı günler kala birçok konuda popülizm yaptığına dikkat çekerek, 7 Ocak’ta  yeni seçim sistemiyle gerçekleşecek seçimlerde  “herkes boyunun ölçüsünü alacak” dedi.

Hamzaoğluları, bin araca 9 artı bir turistik T izni verildiğine dikkat çekerek, Larnaka Hava Alanında Vito, Viano Mercedes marka yaklaşık 200  aracın dizili yolcu beklediğini belirtti. Hamzaoğluları , “Bu araçları getiren şahıs kaç para kazandı? Kemal Dürüst’ün kasasına bu işten kaç para girdi?” diye sordu.

Hamzaoğluları, “Bu soruları yanıtlaması için Bakan Kemal Dürüst’e sorduğumda bana bilmediğim şeyler olduğunu söyledi ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ile başka birkaç Milletvekilini işaret etti” dedi.

Deniz ABİDİN

CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğluları, ülkeye ithal edilen iş araçları ve makineleri ile otobüslerin sıfır kilometre olmak şartı ile tüm gümrük vergilerinin kaldırılmasıyla ilgili olarak bu konunun daha önceden gündemde olduğunu, komiteye geldiğini, var olan sıkıntıların kısmen giderildiğini söyledi. Hamzaoğluları, yasanın geçmesinin olumlu olduğunu ifade ederek, ülkede iş araçlarının olduğunu ve arkasının da gelmekte olduğunu kaydetti. Hamzaoğluları, hükümetin seçim yasaklarına sayılı günler kala birçok konuda popülizme oynadığına dikkat çekerek, bunlardan birinin geçici memurların kadrolanması olduğunu belirtti.

“4 ayda 5 milyon sterlin kazandılar”

Hamzaoğluları, bu konunun kesinlikle yargıdan geri döneceğini ifade ederek, hükümetin  son dönemde rant sağlama işleriyle uğraşmakta olduğunu kaydetti. Hamzaoğluları, İskele Bölgesindeki devlet dairelerinin ihale edilmediğini, bunun karşılığında istedikleri kişilerin apartman dairelerini kiraladıklarını belirtti. Hamzaoğluları, hükümetin neredeyse binden fazla kiralık taksi izni verdiğine dikkat çekerek, bunu müracaat eden 50 kişinin bu arabaları belli başlı firmalardan aldıklarını ifade etti. Söz konusu firmalara 4 ayda 5 milyon sterlin kazandırdıklarını kaydetti. Hamzaoğluları, ülkede toplamda 700 bin aracın olduğunu belirterek, 100 liradan yeni plakalar yapıldığını, bu işin de 70 milyon cirosu olduğunu söyledi.

“Dürüst, Özgürgün’ü işaret ediyor”

Hamzaoğluları, bin tane araca 9 artı bir turistik T izni verildiğine dikkat çekerek, Larnaka Hava Alanına giden kişilerden aldığı duyuma göre, yaklaşık Vito, Viano Mercedes 200 tane aracın dizili yolcu beklediğini belirtti. Hamzaoğluları, “Bu araçları getiren şahıs kaç para kazandı? Kemal Dürüst’ün kasasına bu işten kaç para girdi?” diye sorarak, bu soruları Bakan Dürüst’e de sorduğunu, onun da kendisine bilmediği şeyler olduğunu söylediğini, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü işaret ettiğini belirtti. Hamzaoğluları, 7 Ocak’ta yapılacak olan genel seçimlerde iradenin tam olarak sandığa yansımayacağını düşündüğünü söyleyerek, yeni seçim sisteminde endişe ve kaygının çok olduğunu belirtti.

“Toplum hangi partinin çalıştığını çok iyi biliyor”

Hamzaoğluları şöyle devam etti, “19’unda iddia ederim ki UBP’den de CTP’den de ilk öne çıkamayacak olanlar vardır. Yeni seçim sistemi bana göre değişik kompozisyonlar yazmaya müsait bir seçim sistemi olacak. Dolayısıyla 19’undan sonra bazı resimler ortaya çıkacak.  Ocak’a doğru ise adaylar kimlerse netleşmiş olacak. Örneğin, İskele Bölgesinde bir önceki seçim oranlarına bakacak olursak, yüzde 39 CTP, yüzde 28 UBP almıştı. Bunun üzerinden hesap yapıldığında yüzde 12,5 oy alacak olan parti İskele’den asla milletvekili çıkaramayacak. Dolayısıyla bu seçim çok değişik bir seçim olacak. Tüm bunlar yanında verilen vatandaşlıklar da baz alındığında çok farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Vatandaş edilen birçok kişiden aldığımız görüşlere göre, bizi vatandaş ettiler, ancak CTP çalışma iznini gündeme getirmiş olmasaydı asla emekli çıkamayacaktık diyorlar. Dolayısıyla toplum için hangi partinin çalıştığı çok iyi biliniyor”

“Vatandaş yapılanlar UBP’ye oy verecek anlamı taşımıyor”

Hamzaoğluları, Türkiye’deki referanduma KKTC’den hayır çıktığına dikkat çekerek, vatandaş yapılanların UBP’ye ya da başka bir sağ partiye oy vereceği anlamı taşımadığını kaydetti. Üçüncü partinin de çok az vekil çıkaracağı inancında olduğunu belirten Hamzaoğluları, “Lefke’yi örnek gösterirsek iki vekilden birinci parti bir alır, ikinci parti bir alır. Aynı şekilde 2-2 olur. Yani 2-2-1 yoktur” diye konuştu.

“Yeni bir vizyon belirlenecek”

Hamzaoğluları, 18-40 yaş arası insanlara kimin bugüne kadar hitap ettiğini sorarak, 3 bin 500 kişinin her yıl üniversiteden mezun olduğunu belirtti. Hamzaoğluları, bunun da toplamda 18-23 yaş grubunda 17 bin 500 kişinin olduğunu, Kıbrıs genelinde kime oy vereceğinin yeni seçimle ortaya çıkacağını söyledi. Bunun çok önemli olduğunu ifade eden Hamzaoğluları, “yeni seçim sisteminde tüm bunlar ortaya çıkacak. Yeni güzergahta da herkes boyunun ölçüsünü alacak” diye konuştu. Hamzaoğluları, bundan sonraki süreçte yeni bir vizyon belirlenerek yürüneceğini kaydetti.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.