1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BOZER: “GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ TARAFIMIZ ANAVATAN’IN BÜTÜN KURULUŞLARIYLA YANIMIZDA OLMASIDIR”
BOZER: “GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ TARAFIMIZ ANAVATAN’IN BÜTÜN KURULUŞLARIYLA YANIMIZDA OLMASIDIR”

BOZER: “GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ TARAFIMIZ ANAVATAN’IN BÜTÜN KURULUŞLARIYLA YANIMIZDA OLMASIDIR”

MECLİS BAŞKANI BOZER, KILIÇDAROĞLU’NU KABUL ETTİ

A+A-

“KIBRISLI RUMLAR KIBRISLI TÜRKLERİ GÖRÜŞME MASASINDA YILDIRMA POLİTİKASI GÜDÜYOR”

“KIBRIS MESELESİ TÜRKİYE’DEKİ 70 MİLYONUN GÖNÜL MESELESİDİR”

KILIÇDAROĞLU: “KIBRIS’A MİLLİ DAVA OLARAK BAKIYORUZ”

“UMARIM TC’DEKİ SİYASİLER KKTC’NİN DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNDEN BİRAZ YARARLANIRLAR”

“KIBRIS KONUSUNDA AB’NİN UYGULADIĞI ÇİFTE STANDARTTAN RAHATSIZIZ”

“ECEVİT’E AĞIR BEDELLER ÖDETİLDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs konusunun Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin ortak politikası olduğunun altını çizerek, “Buna bir milli dava olarak bakıyoruz” dedi.

Meclis Başkanı Hasan Bozer’in kabulünde konuşan Kılıçdaroğlu, “Kuşkusuz Rum kesiminin ekonomik koşullar nedeniyle müzakereleri ötelemeye çalışması doğru ve iyi niyetli değil. Müzakerelerin iyi niyetle başlatılması ve sonuçlandırılması gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu Bozer’in kabulünden önce, bazı parti başkanı milletvekili ve bakanlarla da bir süre ayak üstü sohbet etti.

d3.jpg

BOZER: “GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ TARAFIMIZ ANAVATAN’IN BÜTÜN KURUM VE KURULUŞLARIYLA YANIMIZDA OLMASIDIR

Meclis Başkanı Bozer kabulde yaptığı konuşmasına, Kılıçdaroğlu’nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Kıbrıs sorununun tarihten gelen ve kökleşmiş bir sorun olduğunu dile getiren Bozer, bu sorunun halkın yaşamını her alanda etkilediğini ifade etti.

“Bizim güçlü olduğumuz tarafımız Anavatan’ın bütün kurum ve kuruluşlarıyla, çok mutlak ve candan bir şekilde yanımızda olmasıdır” diye konuşan Bozer, KKTC’nin de bu sayede kurulduğunu belirtti.

“KIBRISLI RUMLAR KIBRISLI TÜRKLERİ GÖRÜŞME MASASINDA YILDIRMA POLİTİKASI GÜDÜYOR”

Hasan Bozer, Kıbrıs Sorunu’nda fiili saldırılar geride kalsa da, siyasi çözümle bir anlaşmaya ulaşılmasının arzu edildiğini kaydederek, 1968’de Beyrut’ta başlayan görüşmeler konusunda Kıbrıs Türk halkı samimi olsa da, Kıbrıslı Rumlar’ın arkalarına aldıkları destekle Kıbrıslı Türkleri görüşme masalarında yıldırma politikası güttüğünü söyledi.

“KIBRIS MESELESİ TÜRKİYE’DEKİ 70 MİLYONUN GÖNÜL MESELESİDİR”

Türkiye’deki kurum ve kuruluşlarla yeni başlayacak müzakere sürecinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğiyle ilgili istişare yapmanın önemine vurgu yapan Bozer, “Kıbrıs meselesi Türkiye’deki 70 milyonun gönül meselesidir. Böyle gelmiştir böyle gidecektir” diye konuştu.

“Atatürk’ün kurduğu bir parti olan ülke yönetiminde çok ciddi izleri bulunan CHP’nin bu ziyareti bizlere bu istişareler dışında ayrı bir moral veriyor” diyen Bozer, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin bu açıdan önemli olduğunu ekledi.

KILIÇDAROĞLU: “KIBRIS’A MİLLİ DAVA OLARAK BAKIYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Kıbrıs konusunun Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin ortak politikası olduğunun altını çizerek, “Buna bir milli dava olarak bakıyoruz” dedi.

1974’ten bu yana KKTC’nin ciddi mesafe aldığını belirten Kılıçdaroğlu, geçen sürede devlet kurumlarının oluştuğunu, sağlıklı bir demokrasi geleneği ve sivil toplumun geliştiğini, ülkede yasama, yürütme ve yargının sağlıklı ve birbirlerini denetler şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

d2.jpg

“UMARIM TC’DEKİ SİYASİLER KKTC’NİN DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNDEN BİRAZ YARARLANIRLAR”

Kemal Kılıçdaroğlu, bunların en somut göstergesinin dün gerçekleşen 1 Mayıs kutlamaları olduğunu belirterek, “Türkiye’de biz 1 Mayıs kutlamalarını acı ve gözyaşına boğduk. Bizim için üzüntü verici ama KKTC’de 1 Mayıs’ın bir bayram havası içinde kutlanması buradaki demokrasi kültürünün nasıl oturduğunu göstermesi açısından önemli. Umarım Türkiye Cumhuriyeti’ndeki siyasiler KKTC’nin demokrasi kültüründen biraz yararlanırlar” diye konuştu.

“KIBRIS KONUSUNDA AB’NİN UYGULADIĞI ÇİFTE STANDARTTAN RAHATSIZIZ”

Kıbrıs konusunda Avrupa Birliği’nin uyguladığı çifte standarttan rahatsız olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, bu konuda kendisinin ve çalışma arkadaşlarım Brüksel ve Strazburg ziyaretlerinde bu konuyu gündeme getirerek, Avrupa’nın etik değerlerinin Kıbrıs konusundaki çifte standarda engel olması gerektiğini dile getirdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu sözlerine “Annan Planı’nda verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Kuşkusuz Rum kesiminin ekonomik koşullar nedeniyle müzakereleri ötelemeye çalışması doğru ve iyi niyetli değil. Müzakerelerin iyi niyetle başlatılması ve sonuçlandırılması gerekiyor” şeklinde devam etti.

Öte yandan geçen zamanın KKTC’nin lehine olacağına dair inancını dile getiren CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, “Geçmiş zaten bunu göstermiştir. Sağlıklı çalışan bir demokrasi ve devlet var. Önümüzdeki süreçte KKTC’nin daha başarılı bir performansa imza atmasını isteriz” dedi.

“ECEVİT’E AĞIR BEDELLER ÖDETİLDİ”

CHP olarak Kıbrıs’ı yakından tanıdıklarını belirten Kılıçdaroğlu, parti lideri olan Bülent Ecevit’in, KKTC’nin kurularak bağımsızlığını elde etmesi ve Kıbrıslı Türkler’in baskı görmeksizin barış içinde kendi coğrafyalarında yaşamalarında büyük katkıları olduğunu ifade etti.

“Buna karşılık Ecevit’e ağır bedeller ödettiler ama önemli olan KKTC’ye demokrasi barış ve huzur getirmekti” diyen Kılıçdaroğlu, 1974 Mutlu Barış Harekâtı’ndan sonra Kıbrıs’ta kimsenin zarar görmediğini ve adaya gerçek anlamda barış geldiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, en büyük arzularının bu barışın uzlaşılarak taçlandırılması olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.