1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BRT’DE YENİ YAYIN DÖNEMİ PAZARTESİ BAŞLIYOR
BRT’DE YENİ YAYIN DÖNEMİ PAZARTESİ BAŞLIYOR

BRT’DE YENİ YAYIN DÖNEMİ PAZARTESİ BAŞLIYOR

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)’da yeni yayın döneminin pazartesi başlayacağı bildirildi.

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)’da yeni yayın döneminin pazartesi başlayacağı bildirildi.

BRTK’dan yapılan açıklamaya göre Kurum Müdürü Mete Tümerkan,  “yeni dönemde, herkesin sesi ve herkesin gurur duyacağı bir televizyon ve radyo olma noktasında adımlar atılacağını” belirtti.

Mete Tümerkan, “Radyo ve televizyonlarımızda pazartesi günü itibariyle yayınlarımız değişmeye başlayacak. Bu kapsamda özellikle televizyonda içeriğimiz değişiyor. Televizyonda toplam 43 yeni program yayına girecek. Dört haber kuşağı ve saat başı haber devam edecek” dedi.

Tümerkan, Bayrak Haber kanalının BRT 1, Bayrak Aile kanalının ise BRT 2 olacağını belirtti.

Radyo kanallarında da değişikliklerin yapılacağını kaydeden Tümerkan, gençlere yönelik yeni bir radyo kanalının daha hayata geçirileceğini ifade etti.

Yeni dönemde her rengin ekranlara yansıyacağını kaydeden Tümerkan, “Çağdaş, demokratik bir yayıncılık anlayışı ile Kıbrıs Türkü’nün hassasiyetlerini yansıtacak programlar yenilikçi bir anlayışla sunulacak” dedi.

Kurumda bir sistem yerleştirmek için çalıştıklarını kaydeden Tümerkan, “Hedefimiz kurumun sürdürebilir bir yapıya kavuşması. Hem ekonomik olarak, hem de yayın içerikleri açısından rekabet gücünün daha yukarılara çekilmesi…BRT’nin Türkiye’de yayın yapan televizyonlarla rekabet edebileceği noktaya gelmesi ve Türkiye piyasasında izlenilir bir konuma taşınmasını amaçlıyoruz” dedi.

Kurumun altyapısını güçlendirmek için de TRT ile işbirliği çalışmaları yapıldığını anlatan Tümerkan, 2 televizyon stüdyosunun yenilenmesi ve yeni bir de seyircili stüdyonun kuruma kazandırılması için TRT ile işbirliği yapıldığını kaydetti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.