1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK?
BU ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK?

BU ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK?

Bu çile ne zaman bitecek?

A+A-

Girne trafiği, hem Girneliler hem de o bölgede iş yapan vatandaşlar için işkenceye dönüştü

Ceren ÖZBİL

Girne'de trafik çilesi yıllardır bitmiyor. Özellikle dar sokaklarda, yol içine ya da kaldırımların üzerine park eden araçlar, trafiği birbirine katıyor. Her gün kazılan bölgeler ise trafiği, çekilmez çile haline getiriyor.

Araç sürücüleri ne sarı çizgilere ne de uyarı levhalarına aldırıyor. Yol üzerinde birçok noktada "Yol boyunca park etmek yasaktır" yazsa da sürücüler bu levhalara bakmadan hemen levhanın altına bile aracını park edip, gidiyor.

Araçların kaldırımları işgal etmesi nedeniyle de yayalar yürüyecek yer bulmakta büyük sıkıntı çekiyor.

Bölge esnafından edinilen bilgiye göre, yanlış parklar nedeniyle bu yolda birçok kez kaza oldu ve birçok kez de kazanın eşiğinden dönüldü.

Pazarlamacılar ise ürün bırakmaya geldiklerinde araçlarını park edip, ürünleri indirecek yer bulamamaktan şikayetçi.

Bir pazarlamacı, park yeri olmaması nedeniyle araçlarını kaldırıma park etmek zorunda kaldıklarını, bu sefer de yanlış park etmeleri nedeniyle ceza ödemek zorunda kaldıklarından şikayet etti.

Vatandaş ne dedi?

Yüksel Şengün:

Girne'de inanılmaz bir trafik var. Bu sorunun çözülmesi için alt ve üst geçitler yapılması gerekir. Ayrıca terminal şehir dışına alınmalıdır. Şu anda otobüsler tam Girne'nin merkezinde duruyor, yolcu alıp, yolcu indiriyor. Bu sorunun çözülmesi için terminalin dışarı alınması gerekir.

İsmail Saykın:

Ben pazarlamacılık yapıyorum. Bize saat sabah saat 08.00'den 10.00'a kadar ürünleri indirmemiz için süre tanınıyor. Bu süre içerisinde çarşıya girip ürün indireceğimiz marketin yakınına park edebiliyoruz. Ancak çarşıda birçok market var ve bu süre bize yetmiyor. Mecburen zaman zaman araçlarımızı kaldırıma ya da sarı çizgiye park etmek zorunda kalıyoruz.

Turgut Çeker:

Yollarımız kayıtsız araç dolu. Trafikte çok fazla araç var. Durum böyle olunca da trafiğin sıkışması ve kazalar kaçınılmaz oluyor. Bunun en büyük örneğini geçtiğimiz günlerde yaşadık. Seyrüsefersiz, sigortasız bir aracın yaptığı kazada bir can gitti. Bu konuda daha sıkı denetimler olması gerekir.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.