1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜRÜCÜLER KADAR, ŞİRKETLER DE SUÇLU
SÜRÜCÜLER KADAR, ŞİRKETLER DE SUÇLU

SÜRÜCÜLER KADAR, ŞİRKETLER DE SUÇLU

Sürücüler kadar, şirketler de suçlu

A+A-

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, dağıtım, yük ve yolcu taşıma işi yapan şoförlerin, işverenler tarafından trafik suçu işlemeye zorlandığını iddia ederek yetkilileri uyardı:

Ceren ÖZBİL

Şirket araçlarıyla meydana gelen trafik kazalarının büyük bölümünde araç sürücüsü kadar şirketin de suçu olduğu belirtiliyor. En ağır cezaların sürücülere yazıldığı ancak şirket sahiplerinin sadece para cezasını ödeyerek, ceza almadan işin içinden çıktığı ifade ediliyor.

Ülkemizde meydana gelen motosiklet kazalarının büyük bölümünün restoranların paket servisi elemanları tarafından yapıldığı biliniyor.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, şirket aracıyla trafik suçu işlenmesi durumunda, suç kimden kaynaklanıyorsa cezanın ona yazılması gerektiğini söyledi.

Şirket adına taşımacılık yapan sürücülerin, şirket sahipleri tarafından suça teşvik edildiğini iddia eden Avcı, işlerin hızlı yürümesini isteyen bazı şirket sahiplerinin, personele “hızlı araba kullanması” ve “daha fazla yük ya da yolcu” alması konusunda baskı yaptığını öne sürdü. Avcı, çalışanların bu söylenenlere uymaması halinde işten atılmakla tehdit edildiğini de iddia etti.

Avcı, mevcut yasaların sürücüleri suçu teşvik ettiğini belirterek Ulaştırma Bakanlığı'na yasalarda yeni düzenlemeler yapması için çağrıda bulundu.

Ağır vasıtaların ölümlü trafik kazalarına sebep olması, fazla yük taşıması konusunda ise, Taş Ocakları Birliği Başkanı Metin Uluğ birlik olarak kurallara uymaya özen gösterdiklerini, uymayan kişiler varsa da bu konuda kendilerine herhangi bir bilginin ulaşmadığını kaydetti.

Avcı: Suç kimden kaynaklanıyorsa, ona ceza yazılmalı

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, şirket aracıyla trafik suçu işlenmesi durumunda suç kimden kaynaklanıyorsa cezanın ona yazılması gerektiğini söyledi.

Avcı, “Şirket aracıyla yapılan kazalarda, şirket çalışanı araç sürücüsü işini erken bitirip, evine gitmek istediğinden sürat yaparak, trafik suçu işleyenler var. Ama bazen de işveren de, çalışanına ‘hızlı şekilde bu işi yap ve gel’ diyerek baskı uyguluyor. Bu da trafik suçunu veya kazaları doğuruyor. Bu gibi durumların iyi tespit edilmesi gerekir” dedi.

Kazanın veya suçun nedeninin soruşturulması gerektiğini belirten Avcı, aracın veya motosikletin evrak eksikliğinin, aksamlarındaki arızaların suçlusunun şirket olduğunu söyledi. Avcı, hiç bir çalışan kendisine iş verildiğinde bu arabanın seyrüseferi, sigortası var mı diye sormadığını ifade etti.

“Öğrenci ehliyetiyle çalışıyorlar”

Restoranlarda işleyen paket servis çalışanlarının, öğrenci ehliyetiyle motosiklet kullanıp iş yaptığına işaret eden Avcı, bu kişilerin sürücü standartlarının düşük olduğuna vurguladı.

Avcı, “Bir paket servis elemanından hızlı gidip gelmesi istenir. Bu nedenle sürat yapar ve sonucu kaza olabilir. Motosiklete çok hakim olmadığı için de tehlike daha da büyüktür” dedi.

“Aşırı yüklü bir kamyon için şirkete ceza kesilmeli”

Taş ocağından kapasitesinin üstünde yük alan kamyonlar tespit edildiğinde, cezanın sadece sürücüye kesilmesinin adil olmadığını ifade eden Avcı, şirket sahibine de ceza kesilmesi gerektiğini söyledi.

Avcı, verilecek cezanın para cezası olmaması gerektiğini, birkaç gün işyerinin kapatılmasının caydırıcı bir önlem olabileceğini ifade etti.

Para cezası verilmesinin şirket sahibine teşvik gibi geleceğini düşünen Avcı, “Zaten şirket sahipleri bin 500 TL'ye çalıştıracakları bir işçi alıyor. Kalifiye olup olmadığına dikkat etmiyor. Kalifiye eleman en az 2 bin 500 TL maaş ister. Bin 500 TL'ye çalıştırdıkları bir kamyon şoförü aşırı yükle yakalandığında 500 TL ceza ödüyorlar. Bu durumda şirket sahipleri yine 500 TL kardadır. Bu da şirket sahiplerini suç işlemeye teşvik ediyor” dedi.

“Otobüslerde de benzeri yaşanıyor”

Otobüslerde de benzer durumlar yaşandığına işaret eden Avcı, bir şoförün bazen otobüse ayakta seyahat edecek yolcu almak zorunda bırakıldığını iddia etti.

Avcı, bu duruma itiraz eden şoförün işten çıkartılmakla tehdit edildiğini öne sürdü.

Mehmet Avcı, otobüslerde ayakta giden yolcuların, olası bir kaza durumunda en riskli durumda olduğunu vurguladı.

Uluğ: Polis sıkı denetim başlattı

Taş Ocakları Birliği Başkanı Metin Uluğ, birlik olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve kurallara uymaya dikkat ettiklerini söyledi.

Buna rağmen arada istisna olarak kurallara uymayanların çıkabileceğini belirten Uluğ, şu ana kadar kendisine böyle bir şikayet ulaşmadığını ifade etti. Uluğ, polisin sıkı denetimler başlattığına işaret ederek, birlik olarak da bu denetimleri desteklediklerini söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.