1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU KEZ CEZAEVİNE YOLLANDI
BU KEZ CEZAEVİNE YOLLANDI

BU KEZ CEZAEVİNE YOLLANDI

Bu kez cezaevine yollandı

A+A-

Girne’de birçok kez şiddet tehdidi, rahatsızlık, mahkeme emrine riayetsizlik suçlarından tutuklanıp, teminatla serbest kalan Ürdünlü Mohammed Alqatawna, polis memurunu da tehdit savurdu
 
Elmas TOKAY

Girne’de son yedi ay içerisinde, birçok kez, kavga, rahatsızlık, mahkeme emrine riayetsizlik suçlarından tutuklanıp, öğrenci olduğu için, mahkeme tarafından teminatla serbest bırakılan Ürdün uyruklu Mohammed Alqatawna, bu kez de polis memuruna küfür edip tehdit ettiği için tutuklandı. Mahkemenin verdiği teminat şartlarını yerine getiremeyen Alqatawna, cezaevinin yolunu tuttu.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Kader Çamlıbelli’yi tanık olarak çağırdı.

Çamlıbelli, zanlı Mohammed Alqatawna’nın “şiddet tehdidi” , “ithalei lisan” ve “rahatsızlık” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Zanlının önceki gün, 13.30 raddelerinde Girne Polis Müdürlüğü’nde, sürüş ehliyetini ibraz etmediği için, kendisine motosikletini teslim etmeyen, polis memuruna küfür edip, daha sonra tehdit ettiğini kaydeden Çamlıbelli, daha sonra da bağırıp çağırıp çevreye rahatsızlık verdiğini söyledi.

Zanlıyla ilgili tahkikatın tamamlandığını belirten Çamlıbelli, davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tahkikat memurunun şahadetini ve meselenin ciddiyetini dikkate alan Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve tüm seyahat belgelerine el konulmasına emir verdi.

Yargıç Asafoğulları’nın, ayrıca, zanlının 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin imza edeceği 100 bin TL’lik kefalet karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına karar verdi. Ancak zanlı Mohammed Alqatawna teminat şartlarını yerine getiremedi ve Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.