1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR
BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR

BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR

Şubat ayında Lefkoşa’da peş peşe üç iş yerinin kundaklanması olayı ile ilgili tutuklanan 4 kişi hakkında soruşturma devam ediyor

A+A-

 Devrim DEMİR

Şubat ayında üç iş yerinin kundaklanması olayı ile ilgili geniş soruşturma başlatan polis ekipleri, başka bir suçtan gözaltına aldıkları Vasfi Savaş’ın verdiği ifadeden yola çıkarak olayla bağlantılı olduğu düşünülen Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Mahmut Selkar isimli kişileri geçtiğimiz hafta gözaltına aldı.

“Kundaklama” ve “Kasti hasar” suçlaması ile 3 gündür gözaltında olan zanlılar, dün ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme zanlıların soruşturma maksatlı 1’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına, ayrıca zanlıların tam teşekküllü bir devlet hastanesinde kontrolden geçirilmelerine emir verdi.

Üç iş yerini yakmakla suçlanıyorlar  
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Öjen Açıkada mahkemede verdiği ifadede Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Mahmut Selkar’ın henüz tespit edilemeyen suç ortakları ile birlikte 19 Şubat tarihinde saat 00.50 raddelerinde Lefkoşa’da meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Öjen Açıkada, zanlıların bulunamayan kişiler ile birlikte Lefkoşa’da faaliyet gösteren işletmeciliğini Ömer Arhun’un yaptığı Özmerhan Finans isimli iş yerinin camdan kapısını kırdıktan sonra içeriye yanıcı madde dökerek ateşe verdiklerini söyledi.

Açıkada,  zanlıların suç ortakları ile yine aynı akşam Halil Kahraman’ın işletmecisi olduğu King Oto’nun antrepo bölümünde park halinde bulunan 9 adet lüks aracın üzerine yanıcı madde dökerek kasten yaktıklarını kaydetti.
Polis memuru Öjen Açıkada,  Mahmut Selkar, Erhan Baysal, Evren Baysal ve Ozan Ögeyik’in yine aynı tarihte Fikri Macila’nın sahibi ve işletmecisi olduğu Opel Plaza iş yerine ait antrepo’da park edilmiş şekilde bulunan 15 adet aracın üzerine yanıcı madde dökerek kasten yaktıklarını söyledi.

Suç ortakları aranıyor
Soruşturmayı yürüten polis memuru Öjen Açıkada, zanlılar hakkında soruşturmanın tamamlanmadığını belirterek, suç ortaklarının henüz bulunmadığını belirtti.
Soruşturmanın oldukça ciddi olduğunu,  zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya etki edeceğini belirten Öjen Açıkada, Mahmut Selkar, Erhan Baysal, Evren Baysal ve Ozan Ögeyik’in birer gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.