1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 'BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ YARININ BÜYÜKLERİDİR'
'BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ YARININ BÜYÜKLERİDİR'

'BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ YARININ BÜYÜKLERİDİR'

15. ULUSLARARASI 23 NİSAN ÇOCUK FESTİVALİ GÜZELYURT’TA DÜZENLENEN KORTEJLE BAŞLADI

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı İlköğretim Dairesi ile 23 Nisan İlkokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 15’inci Uluslararası 23Nisan Çocuk Festivali, Güzelyurt’ta düzenlenen kortejle başladı.

Güzelyurt Terminal önünden başlayan kortej, Güzelyurt Çarşısı boyunca devam etti ve Arkeoloji ve Doğa Müzesi Önünde son buldu.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, kortejin ardından 15’inci Uluslararası 23Nisan Çocuk Festivali’nin açılış konuşmasını yaptı.

Atasayan, 23 Nisan’ın yıldönümünün, Türkiye ile birlikte KKTC’de de coşku ve heyecanla kutlandığını vurguladı.

Festival sayesinde çocukların birbirleriyle kaynaşarak, aralarında yeşertecekleri barış fidelerini ülkelerine taşımalarını temenni eden Bakan Atasayan, bu önemli günde çocuklara, kendilerine emanet edilen değerleri ve bu değerlerin büyüklüğünün anlatılması gerektiğini söyledi.

Atasayan, Atatürk’ün ‘Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir’ sözüyle çocuklara verilmesi gereken önemi anlattığını belirterek, çocuklardan Atatürk’ün emanetinin yılmaz bekçileri olmalarını ve geleceğe iyi hazırlanmalarını istedi.

Açılış konuşmasının ardından sırasıyla Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Ekibi, Azerbaycan, 23 Nisan İlkokulu, Sırbistan ve Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu ekipleri gösteriler sundu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.