1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜTÜN KIBRIS AĞLIYOR
BÜTÜN KIBRIS AĞLIYOR

BÜTÜN KIBRIS AĞLIYOR

İki çocuk annesi 36 yaşındaki Meryem Bahtıkara Çakır, işe giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi

A+A-

Onur ULAĞ-Hüseyin ÇİÇEK

Kuzey Kıbrıs dün sabah trafiğe bir kurban daha verdi. Gaziköy’de yaşayan ancak Lefkoşa’da çalışan 36 yaşındaki Meryem Bahtıkara Çakır, işe giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Gaziköy-Ercan yolunda meydana gelen kaza Çakır’ın yolun sağına geçip, karşı yönden gelen araçla çarpışması sonucu gerçekleşti. Kazada Çakır olay yerinde yaşamını yitirirken, diğer aracın sürücüsü Ahmet Özbey yaralandı.

Lefkoşa’da muhasebeci olarak çalışan iki kız çocuğu annesi Çakır’ın ölümü kısa sürede duyuldu. Kaza mahalline koşan eşi Ali Çakır, feci kaza ile yüzleşince fenalık geçirdi. Genç yaşta yaşamını yitiren Çakır dün ikindi vakti Türkmenköy’de son yolculuğuna uğurlandı. Çakır’ın ölümüyle 2018 Ocak ayından şu ana kadar kazada ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Karşı yönden gelen araçla çarpıştı

Genç kadını sevenlerinden koparıp alan talihsiz kaza dün sabah saat 07. 30 sıralarında meydana geldi. Polis açıklamasına göre kaza, HB 676 plakalı aracı ile Gaziköy’den Lefkoşa’ya gitmekte olan Meryem Bahtıkara Çakır’ın, yolun sağına geçmesi sonucu karşı istikametten gelmekte olan 28 yaşındaki Ahmet Özbey yönetimindeki ED 596 plakalı araçla çarpışması sonucu gerçekleşti.

 Kaza sonucu Meryem Bahtıkara Çakır olay yerinde yaşamını yitirirken, kazada yaralanan ED 596 plakalı araç sürücüsü Ahmet Özbey Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alındı.

Kimse inanmak istemedi

Feci kaza kısa sürede duyulurken, Eşi Ali Çakır ile yakınları kaza mahalline akın etti. Eşi Ali Çakır yaşanan kazaya inanmak istemezken, arkadaşları tarafından teselli edildi. Kazada yaşamını yitiren talihsiz kadının cesedi kaza mahallinde yapılan incelemenin ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Burada yapılan otopsinin ardından genç kadının cenazesi ailesi tarafından alınarak Türkmenköy’e götürüldü.

Gözyaşları sel olup aktı

Genç yaşta ölümüyle sevenlerini yasa boğan bir çocuk annesi Çakır, ikindi vakti doğduğu yer olan Türkmenköy’de toprağa verildi. Çakır’ın cenazesine sevenleri, köy halkı başta olmak üzere birçok kişi katılırken, UBP Milletvekilleri Ersin Tatar ile Zorlu Töre’de Çakır’ı son yolculuğuna uğurlamak için oradaydı.

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde feryatlar da göğe yükseldi. Talihsiz genç kadının eşi, kardeşleri, yakınları ve cenaze törenine katılan herkes gözyaşlarına boğuldu.  Talihsiz kadının ölümüne bir türlü inanmak istemeyen yakınları ve arkadaşları cenaze töreni boyunca feryat etti. Çakır’ın cenazesi, kılınan cenaze namazına müteakip, Türkmenköy Kabristanlığında, dualar ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

İşe gidiyordu

Aslen Türkmenköylü olan Meryem Bahtıkara Çakır, çevresi tarafından sevilen ve sayılan bir insandı. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Muhasebe bölümünden mezun olan Çakır, özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyordu.

Çakır, evli ve biri 6 diğeri 3 yaşında iki kız çocuğu annesiydi. Çakır dün sabah işe gitmek için yola koyulmuştu. Ancak ecel onu Gaziköy-Ercan yolunda yakaladı. Çakır’ın ölümüyle 2018 Ocak ayından şu ana kadar kaza sonucu ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.  

Kaynak: Diyalog Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.