1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CARETTA CARETTA KATLİAMI SÜRÜYOR
CARETTA CARETTA KATLİAMI SÜRÜYOR

CARETTA CARETTA KATLİAMI SÜRÜYOR

CARETTA CARETTA KATLİAMI SÜRÜYOR

A+A-

Girne Turizm Limanı’nda son 15 gün içinde üçüncü kez kaplumbağa ölüsüne rastlandı. Ölü kaplumbağalardan birinin yaklaşık 100 yaşında olduğu belirtildi.

Ceren Özbil

Girne Turizm Limanı’nda 15 günde üçüncü kez ağzı burnu kanlar içinde gözleri şişmiş ölü kaplumbağa bulundu. Limandan görev yapan gümrük personeli kaplumbağaların balıkçılar tarafından öldürüldüğünden şüphe ediyor.

Gümrük görevlilerinden edinilen bilgiye göre önceki gün limanda ölü bulunan kaplumbağanın 80 ile 100 yaşın arasında. 

Koramaz: Balıkçı tarafından öldürüldü

Girne Turizm Limanı Gümrük Personeli Mehmet Koramaz, 15 gün içinde üçüncü kez kaplumbağa ölüsüne rastladıklarını anlattı. Ölü kaplumbağaların üzerindeki izlere bakıldığında balıkçıların ağına takıldığının açıkça anlaşılabileceğini anlatan Koramaz, kaplumbağaların bu nedenle balıkçılar tarafından öldürülmüş olabileceğini ifade etti. Koramaz, bunun önüne geçilebilmesi için devlet yetkililerinin olaya el atması gerektiğini söyledi.

“İlgili mercilere bildirdik”

Konuyla ilgili Çevre Dairesi ve Hayvancılık Dairesi’ne ulaştıklarını kaydeden Koramaz, yetkililerin gelip kaplumbağaları aldığını söyledi. Ayrıca yetkililerden bu kaplumbağaların ikisinin dişi ve birinin de 80 ile yüz yaş arasında olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Madencioğlu: Önlem alınsın

Girne Turizm Limanı Gümrük Personeli Kemal Madencioğlu, 15 günde üçüncü kez aynı yerde ölü kaplumbağa bulduklarını söyledi ve artık buna önlem alınmasını istediklerini ifade etti. Bu kaplumbağaların balıkçı ağlarına takıldığını izlerden rahatlıkla anlaşılabileceğini ifade eden Madencioğlu, kendi gördüklerini sadece Girne Turizm Limanı olduğunu ancak başka bölgelerde de olabileceğini söyledi. Madencioğlu yetkililere çağrı yaparak kaplumbağaların öldürülmesinin önüne geçilecek önlemler alınmasını istedi.

Havadis

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.