1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CEMAL: “MEDYA VE ÇALIŞANLARININ SIKINTILARI GİDERİLMEZSE ÖZGÜRLÜK AKSAR...”
CEMAL: “MEDYA VE ÇALIŞANLARININ SIKINTILARI GİDERİLMEZSE ÖZGÜRLÜK AKSAR...”

CEMAL: “MEDYA VE ÇALIŞANLARININ SIKINTILARI GİDERİLMEZSE ÖZGÜRLÜK AKSAR...”

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ...

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi, ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ nedeniyle yayınladığı bildiride, basın özgürlüğünün tam olarak uygulanabildiği ülke sayısının, dünyada pek az olduğunu, Kıbrıs Türk basınının bu konuda ileri bir aşamada bulunduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akay Cemal yaptığı yazılı açıklamada, basın özgürlüğü konusunda ilkeli ve doğru habercilik anlayışının her zaman geçerli olması gerektiğine işaret etti.

“İlkeli ve doğru habercilik anlayışının her zaman geçerli olması en önemli husustur” diyen Akay Cemal şunları kaydetti:

“Basın özgürlüğünden söz edebilmek için öncelikle medyanın ve medya çalışanlarının sorunlarını gidermek esastır. Ülkemizde bir kısım medya ve medya çalışanı, çeşitli sorunlarla boğuşmakta ve sorunların halledilmesini beklemektedir.

Siyasiler işlerine geldiğinde medyaya övgüler yağdırmakta, ancak medyanın acı da olsa doğruları yansıttığı hallerde tavır değiştirmektedirler.

Özgür basın, olaylar ve gelişmeler karşısında kamuoyunu sağlıklı ve objektif  biçimde aydınlatma çabalarını her şeye karşın sürdürmektedir. Medya çalışanı, bayram seyran demeden görevini yürütürken, kendilerine her türlü olanağın sağlanması, her türlü kolaylığın gösterilmesi gerektiği inancındayız.

Teknik bakımdan birçok ülkeye kıyasla Kıbrıs Türk basınının ileri bir noktada bulunması memnuniyet verici olduğu kadar, zaman zaman basın özgürlüğüne ters düşen davranışlara tanık olmak da kabul edilmezdir.

Bu düşüncelerle Kıbrıs Türk basını ve çalışanlarını selamlıyoruz.”

Gazeteciler Cemiyeti ayrıca, Kıbrıs Türk ve Türkiye basınına uzun yıllar önemli hizmetlerde bulunan duayen gazetecilerden Özer Hatay’ı önümüzdeki günlerde ziyaret ederek, hizmet ödülü takdim edeceğini açıkladı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.