1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇEVRE FELAKETİ İÇİN SORBENT MALZEME
ÇEVRE FELAKETİ İÇİN SORBENT MALZEME

ÇEVRE FELAKETİ İÇİN SORBENT MALZEME

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), KKTC Devlet birimleri, Güney’deki Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası ve Birleşmiş Milletler yetkilileri ile yürütülen çalışmalar neticesinde, Güney’den 400 metrelik sorbent malzeme (absorbent boom) temin ederek, dün akşam üze

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), KKTC Devlet birimleri, Güney’deki Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası ve Birleşmiş Milletler yetkilileri ile yürütülen çalışmalar neticesinde, Güney’den 400 metrelik sorbent malzeme (absorbent boom) temin ederek, dün akşam üzeri Kalecik’teki yetkililere ulaştırdı.

KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada,  Kalecik’te meydana gelen talihsiz kaza gündeme geldiği andan itibaren, tahribatın yayılmasını önlemek için Odanın konuya müdahil olduğuna işaret edildi.

İLERİYE DÖNÜK ÖNLEMLER ALINMALI

Kazanın neden olduğunu objektif, tarafsız ve bilimsel bir araştırmayla saptamanın, böylesi kazaların tekrarını engellemek açısından önemli olduğuna işaret edilen açıklamada, “Yetkili makamlarımızın gerek tahribatın engellenmesi ve temizlik sürecinin başarıyla sonlandırılması gerekse kazanın nereden kaynaklandığının tespiti için konularında uzman bilim insanlarını görevlendirmesi gerekmektedir. Bu uzmanların verdiği raporlar çerçevesinde ileriye dönük olarak önlemler alınmalıdır” ifadelerine yer verildi. 

“ÖNCELİKLİ SORUMLULUK DEVLETİN İLGİLİ BİRİMLERİNDE”

Bu tür olaylar karşısında herkese sorumlular düştüğüne işaret edilen açıklamada, bu konudaki öncelikli sorumluluğun, devletin ilgili birimlerinde olduğu vurgulandı.

“İlgili şirketin gerekli önlemleri alması elbette ki gereklidir, ama bu önlemlerin alındığını denetleyecek olan taraf Devletin ilgili birimleridir” denilen açıklamada, ilgili kurumların gerekli acil durum prosedürlerini, önleme ve müdahale etme mekanizmalarını yeniden gözden geçirmesi ve mevcut risklerin idame ettirecek önlemleri eksiksiz olarak alması gerektiği kaydedildi.

SORUMLULAR TESPİT EDİLEREK, MÜEYYİDE UYGULANMALI

Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde böylesi tesislerin idame ettirilmesinde gerekli olan malzemeler, araç-gereçler ve uzman personelin her türlü acil müdahaleyi gerçekleştirebilecek kapasitede olmasında denetleyici kurumların öncelikli sorumluluğu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, kazanın oluşmasına ve tahribatın bu kadar büyümesine sebebiyet veren, ihmali bulunan tüm tarafların tespit edilerek, müeyyidelerin uygulanması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, “Odamız çevre tahribatının önlenebilmesine katkı koymak için üzerine düşeni yapmıştır ve yapmaktadır. Bundan sonra da gerekli önlemlerin alınmasının takipçisi olacaktır” ifadelerine de yer verildi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.