1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNDE 45 GÜN BEKLEYECEKLER
CEZAEVİNDE 45 GÜN BEKLEYECEKLER

CEZAEVİNDE 45 GÜN BEKLEYECEKLER

Cezaevinde 45 gün bekleyecekler

A+A-

Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanenin önünden geçen otomobilden açılan 3 el ateşle ilgili tutuklanan 3 kişiyle ilgili tahkikat tamamlandı, mahkeme “tutuklu yargılansınlar” dedi

Elmas TOKAY

Girne’de 14 Ekim Cuma akşamı bir kumarhane önünden geçen otomobilden açılan üç el ateşle ilgili olarak poliste tutuklu bulunan 4 tutukludan biri olan Ramazan Kıraç, meseleyle bağlantısı bulunmadığı için serbest kaldı. Diğer üç zanlı Ferhat Kaya, Turgay Gül ve Adem Günay’la ilgili soruşturma ise tamamlandı. 3 zanlı yargıç emriyle davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Üzeyir Koçer’i tanık olarak dinletti.

Koçer, zanlılar Ferhat Kaya, Turgay Gül ve Adem Günay’ın “kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, taşıma, kullanma, meskun mahalde ateş etme ve kasti hasar” suçlarından methaldar olduklarını kaydetti.

Meseleyle ilgili soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Koçer, son alınan tutukluk süresinde, zanlıların telefon kayıtlarının incelendiği ve olay gecesi birbirleriyle mesajlaştıklarının tespit edildiğini kaydetti.

Koçer, zanlı 1 Ferhat Kaya’nın KKTC vatandaşı olduğunu ancak daha önceden benzer dosyaları bulunduğunu kaydetti. Diğer zanlı Turgay Gül’ün ise 2015 yılından beridir ülkede kaçak olarak bulunduğunu söyleyen Koçer, zanlı Adem Günay’ın ise olaydan bir gün önce adaya geldiğini ve bir gün sonra da geri döneceğini tespit ettiklerini belirtti. Koçer bu aşamada zanlıların davalarında hazır olabilecekleri uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Sunulan şahadeti ve davanın ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Mesut Mesutoğlu, 3 zanlının da davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek şartıyla, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.