1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'CEZAEVİNE İTİRAZ DURUŞMASI!'
'CEZAEVİNE İTİRAZ DURUŞMASI!'

'CEZAEVİNE İTİRAZ DURUŞMASI!'

‘Cezaevine itiraz’ duruşması bugün

A+A-

Girne bölgesinde ele geçirilen yaklaşık 2 kilo uyuşturucu ile ilgili tutuklanan, 7 zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı, üçü nakdi teminatla serbest kaldı, biri cezaevine gönderildi, üç zanlı ise cezaevine gitmeye itiraz etti.

Elmas TOKAY

Esentepe, Lapta, Boğaz, Ötüken ve İskele’de gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen 1 kilo 689 gram hintkeneviri ile 70 gram kokain ile ilgili tutuklanan, 7 zanlı hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılan zanlılar Bilal Zubair, Can Tekin Yılmaz, Uğur Süzen ve Hüseyin Özbek ağır şartlarla teminata bağlanırken, Malek Mohammed Ali, Kemal Numan Mehmet ve Ekin Ersoy’un tutuklu yargılanmalarına savunma avukatları itiraz edince, dava duruşma yapılmak üzere bugüne ertelendi. Duruşma talebinde bulunan 3 zanlının avukatı, müvekkillerinin 1’er gün daha tutuklu kalmalarına itiraz etmedi.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Cemal Ramiz’i tanık olarak dinletti. Ramiz, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Zanlılardan, Can Tekin Yılmaz, Malek Mohammed Ali, Kemal Numan Mehmet ve Ekin Ersoy’un benzer suçlardan askıda bekleyen davaları olduğuna dikkati çeken Ramiz, aynı suçla bağlantılı İskele’de yakalanan Hüseyin Özbek’in ise aleyhindeki davalara ret cevabı verdiğini ifade ederek bu 4 zanlının, davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanması talep etti.

Tahkikat memurunun şahadetinin ardından söz alan Kıdemli Savcı Mustafa Atakara, zanlılar Can Tekin Yılmaz,

Malek Mohammed Ali, Kemal Numan Mehmet ve Ekin Ersoy’la mahkeme huzurundaki davanın haricinde askıda benzer davaları olduğuna dikkat çekerek bu zanlıların davaları görüşülünceye kadar cezaevine gönderilmelerini, Bilal Zubair, Uğur Süzen ve Hüseyin Özbek’in ise davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Malek Mohammed Ali, Kemal Numan Mehmet ve Ekin Ersoy’un avukatları bu talebe itiraz etti. 3 zanlının avukatları duruşma talebinde bulundu.

Yargıç Mesutoğlu, bu 3 zanlı için davayı duruşma olarak dinlemek üzere bugüne erteledi.

Diğer dört zanlının ise yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayan mahkeme, Bilal Zubair ve Uğur

Süzen’in 5’er bin TL, Hüseyin Özbek’in ise 25 bin TL nakdi teminat yatırmasına, 100’er bin TL’lik şahsi kefalet

senedi imzalamalarına ayrıca KKTC vatandaşı ikişer kefilin de 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları karşılığında serbest kalmalarına, benzer sabıkaları bulunan Can Tekin Yılmaz’ın ise hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.