1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ AYRI DAVADAN YARGILANACAKLAR!
İKİ AYRI DAVADAN YARGILANACAKLAR!

İKİ AYRI DAVADAN YARGILANACAKLAR!

Birinde firardan, diğerinde soygundan yargılanacaklar

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa’da farklı tarihlerde üç kuyumcudan yaklaşık 1 milyon TL’lik ziynet eşyası çalan, yurt dışına çıkış yaparken yakalandıktan sonra ise polis hücresinden firar ettikten sonra yeniden yakalanan dört İranlı, 20 Şubat’ta Lefkoşa’da hem Kaza Mahkemesi’ne hem de Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde “Yasal tutukluluktan firar” davaları görüşülecek olan İranlı sanıklar, aynı gün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin huzuruna da çıkacak ve üç kuyumcu dükkanında gerçekleşen soygunlarla ilgili davalardan yargılanacak.

Altınbaş, Erdinç ve Lal Kuyumculuk'tan 1 milyon TL'lik 3 kilo altın çaldıkları gerekçesiyle cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan Saeid Rohani, Majid Emami, Arash Nourbakhsh ve Mansour Rajabi, dün ‘Yasal tutukluluktan firar’ davasının görüşülmesi için Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı adına Savcı İlhan Damdelen’in hazır bulunduğu dünkü oturumda, sanık Avukatları Özge Uğraşın ve Kerim Altanhan, davanın ertelenmesini talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, davayı, 20 Şubat'a erteledi. 4 soyguncu, aynı gün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna da çıkacak.

Hücreden firar etmişlerdi

30 Eylül’de havaalanında çalıntı altınların tamamına yakını ile yakalanan 4 zanlı, 17 Ekim’de tutuklu bulundukları Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ndeki hücrelerinin havalandırma boşluğundaki demiri sökerek firar etmişti.

Dereboyu'ndaki eski makarna fabrikası bölgesinde aynı gün fark edilen firariler, polisi görünce saklandıkları yerden koşarak güneye geçmeye çalışırken ara bölgede BM Barış Gücü askerleri tarafından yakalanmıştı.

Firar olayının ardından, soyguncu Saeid Rohani’nin ağzında pırlanta taşları olduğu anlaşılmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.