1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇİRKİN POLİTİKA YAPIYORLAR”
“ÇİRKİN POLİTİKA YAPIYORLAR”

“ÇİRKİN POLİTİKA YAPIYORLAR”

“Çirkin politika yapıyorlar” 13 milyon 660 bin TL borç 11 milyona düştü...

A+A-

 

Mağusa Belediye Başkanı Arter, belediyeyi 13 milyon 660 bin TL borçla devraldığını, borcun şu an 11 milyona düştüğünü belirterek, aleyhine getirilen iddialara tepki gösterdi.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, CTP’li Meclis Üyelerinin yaptığı açıklamayı eleştirdi. Belediyeyi 13 milyon 660 bin TL borçla devraldığını belirten Arter, üç milyon TL’lik de bekleyen çek olduğunu söyledi. Belediyenin borcunu 11 milyona düşürdüklerini vurgulayan Arter, bu borcu kapatmak için borçlanma yoluna gittiklerini, Belediye Meclis’indeki CTP’li üyelerin buna karşı çıktığını belirtti. “Ya konuyu bilmiyorlar, ya da çirkin politika yapıyorlar” diyen Arter, tüm soruları sunumla yanıtladığını kaydetti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter aleyhine getirilen iddiaları Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne yanıtladı. Gazimağusa’daki su sorununun gerekçesini ve CTP’li Belediye Meclis Üyelerinin “Mağusa Belediyesi batıyor” şeklindeki iddialarını değerlendiren Arter şöyle konuştu:

“İki büyük sıkıntımız var”

“İki büyük sıkıntımız var. Biri suyla ilgili. Güzelyurt’tan 5 bin metreküp su gelmesi gerekirken su miktarı 2 binlerde seyrediyor. Hafta sonu ise bu miktar sıfırlanıyor. Tarım, Gıda ve Enerji Bakanlığı’na, 27 Kasım’da, bu sıkıntımızı içeren bir yazı yazdım. Yazımda, ‘bilindiği gibi, bu kaynaktan 5 bin metreküp su gelmesi gerekirken, sistemdeki kayıplardan ötürü bu miktar 4 bin 400’e düştü. Ancak daha sonra daha da azalarak; gelen su miktarı 2 bin 200’lere indi’ dedim. Bana ‘bakalım’ dediler, ama sonuç çıkmadı. 7 Aralık’ta yine yazdım. Mağusa halkının sıkıntılarının devam ettiğini, hatta hafta sonu sıfıra düştüğünü söyledim. Yazdığım yazıyı Başbakanlığa, Kaymakamlığa, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na da dağıttım.” 

“Arıtma tesisinin bakım çalışması yüzünden su sıkıntısı arttı”

Bu sıkıntı devam ederken, denizden arıtma tesisindeki bakım çalışması yüzünden de kayıp yaşadıklarını, iki kaybın bir araya gelmesiyle sıkıntının meydana geldiğini belirten Arter, “Denizden arıtma tesisinde de bakım çalışması olunca, 4 bin metreküp olması gereken su, 2 bin 600’e düştü. Bunun 700’ü DAÜ’ye, 100’ü de askeri tesislere gidiyor. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı yaşandı…” dedi.

“13 milyon 660 bin borçla devraldık, bugün borcumuz 11 milyon…”

Mağusa Belediyesi’nin CTP’li Meclis Üyeleri ve Mağusa İnisiyatifi’nin, “belediye battı/batıyor” şeklinde açıklamalar yaptığını dile getiren İsmail Arter, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, rakamların ortada olduğunu söyledi. “Mağusa Belediyesi’ni 13 milyon 600 bin TL borçla devraldık, bugün borcumuz 11 milyona düştü” diyen Arter, iddiaları şu sözlerle yalanladı: 

“Belediye battı/batıyor diyorlar. Oysa ben bu belediyeyi 13 milyon 600 bin TL borçla devraldım. Bu borç çeklerle birlikte 16 buçuk, 17 milyona kadar çıkıyor. Şu anda biz bu borcu 11 milyona düşürdük. Borcu ödemek için borçlanmak istedik, bunu Belediye Meclisi’ne götürdük. CTP’li arkadaşlar ‘hayır’ dediler. Oysa 10 milyon borçlanıp, 11 milyonu kapatacağım. 

“Ya bu konuyu bilmiyorlar, ya da…”

Ya bu konuyu bilmiyorlar ya da çirkin politika yapıyorlar. Ben Maliye Şube Amiri’ne bir sunum yaparak ne için, nasıl borçlanacağımızı anlattım ve tüm sorulara cevap verdim. Özetle, borçlanmak istememizin sebebi, belediyenin borçlarını ödemektir…”

CTP’li üyeler ne demişti?

CTP Gazimağusa Belediye Meclis Grubu’nu oluşturan Ayşen Haklıgil Kaymak, Funda Acaroğlu, Tijen Coşar, Cemal İnce, Erol Adalıer, Hüseyin Manik ve Salih Oktay; CTP Basın Bürosu aracılığıyla yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Gazimağusa Belediye Meclisi’nin, 1 Aralık’ta toplanarak gündemindeki konuları görüştüğünü, gündemin en önemli maddesinin 10 milyon TL borçlanmayı öngören madde olduğunu belirtmişti. Üyeler tarafından hazırlanan basın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

“Mağusa esnafı neredeyse 8 aydır belediyeye verdiği mal ve hizmetin parasını alamaz durumdadır. Bu nedenle birçok esnaf belediyeye mal ve hizmet vermemektedir.

“Ciddi bir su sıkıntısı yaşanıyor”

Belediye, kentimize su sağlayan denizden içme suyu arıtan şirkete ödemelerini zamanında yapamadığından, ilgili firma da KIB-TEK’e elektrik ücretlerini zamanında ödeyememektedir. Bu nedenle arıtma tesisinin elektriği kesiktir ve tesisin bir kısmı devre dışıdır. Arıtmadan su alınamaması, Mağusalıların unuttuğu susuzluğu tekrardan yaşamasına neden olmaktadır. Şu sıralar kentimizde ciddi bir su sıkıntısı yaşanmakta olup, vatandaşlarımız yeniden tankerlerden su satın almak zorunda bırakılmıştır.

Yatırımlar tamamen durmuştur. Şu anda hiçbir yeni proje üretilemezken, eskiden gelen projeler de askıya alınmış veya yavaşlatılmıştır.”

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.