1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC SOYULUYOR
KKTC SOYULUYOR

KKTC SOYULUYOR

'' Vatandaşı kazıklıyorlar ''

A+A-

Bizi soyuyorlar

Siyasi erkin ülkeyi 2 GSM operatörünün tekeline terk etmesinin faturasını ödeyen vatandaş isyan etti. Vatandaş, mevcut statükodan kurtulmanın tek yolunun ülkeye 3'ncü bir operatörü getirmekten geçtiğini kaydetti:

KKTC'de faaliyetlerini sürdüren 2 GSM operatörünün fatura bedelleri vatandaşı canından bezdirdi. Her iki firmanın da çeşitli kampanyalar ve paket tarifelerine rağmen pahalı olan iletişim bedelinin katlanarak fatura edilmesi vatandaşları daha büyük sıkıntılara sokuyor.

Siyasi erki de ülkede "İletişim tekeli" yaratmakla suçlayan vatandaşlar, "Bu nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil. Türkiye ve dünyada insanlar haberleşmeye kabul edilebilir rakamlar öderken bizim ülkemizdeki 2 operatör bizi adeta soyuyor" diyerek isyan etti.

Gelmiş geçmiş hükümetlerin günü kotarmak adına 2 GSM operatörüne "Teslim" olduklarına vurgu yapan vatandaşlar, mevcut statükodan kurtulmanın tek yolunun ülkeye 3'ncü bir opetratörü getirmekten geçtiğini belirtti.

Vatandaş, yıllardır 2 operatörün kestiği faturaları ödemeye mahkum edilirken, ne şimdiki Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ne de önceki bakanların hiçbir girişimde bulunmaması da eleştirildi.

Ülkedeki telekomünikasyon ağının 2 özel şirkete imkan sağlamak amacıyla siyasi yapı tarafından yok edildiğini savunan vatandaşlar, “Küçük hükümeti döneminde sırf 13'üncü maaşları ödeyebilmek için haberleşme ağı özel şirketlere satıldı” dedi

Özlem ÇİMENDAL-Sılay TAŞKAN

Siyasi erkin ülkeyi 2 GSM operatörünün tekeline terk etmesinin faturasını ödeyen vatandaş, adeta isyan etti. Vatandaş, mevcut statükodan kurtulmanın tek yolunun ülkeye 3'ncü bir operatörü getirmekten geçtiğini kaydetti.

Vatandaş ne dedi?

Gökhan Tayfunlu: Kıbrıs’ta 2 operatöre mahkum kalıyoruz

“Turkcell faturalıydım kontörlüye geçtim. Kampanya dışında kullanamıyoruz telefonları. Kontörlüde yaptığım kampanya da yetmiyor, bitiyor. Açıkçası para da yetiştiremiyorum. Kontörlü hatta kampanya yapmazsam kontöre para yetiştiremem. Kampanyalarla, faturaları en az zararla atlatmaya çalışıyoruz. Kampanya yapmayıp konuşsam ve SMS kullansam, kontör yetiştiremem. Hatta çoğu zaman biten Paketime ek olarak kontör yüklüyorum. Kıbrıs’ta 2 operatöre mahkum kalıyoruz. Başka bir seçeneğimiz yok. Onların uyguladığı tarifeleri seve seve kabul etmek zorundayız. Başka bir alternatifimiz yok.”       

Malhun Gazi Ağdaç: İki operatör de soyguncu

“Ben Turkcell faturalı hat kullanıyorum. Genelde aşmam ama Turkcell operatöründen Telsim’i aradığımda hemen dakikalarım bitiyor ve faturaya ekstra aşımı olarak yansıyor. Kıbrıs’ta iki operatöre mecbur ve bağımlı olmaktan nefret ediyorum.  Bence bu olay bebek mağazasına benziyor. Bebek mağazalarında da ne varsa onu almak zorunda bırakıyorlar sizi. Çeşit ve ürün sınırlı mecburen ne varsa onu almak zorunda kalıyorsunuz. Aynı şey Turkcell ve Telsim operatörü için de geçerli. Onlar da hangi tarifeyi hangi paketi sunuyorlarsa bizi de ona mecbur bırakıyorlar.”

 

 

Osman Galal: Sürekli bir üst tarifeye geçiyorum

“Telsim faturalı hattım var. Önceleri fatura oldukça çok geliyordu sürekli dahil olduğum kampanya aşımı mesajıyla karşılaşıyordum. Gittim farklı bir tarifeye geçtim şu an için bir sorun söz konusu değil. Ama bu ödediğim tarifeyi de bitiremiyorum ay sonuna kadar. Bu tarife de fazla geliyor, önceki kullandığım tarifede de sürekli aşım yaptığım için daha yüksek fatura ödüyordum. Hangi tarifeye geçip ne yapacağım konusunda şaşırdım kaldım. Ülkemizde alternatif operatörler de yok. İki büyük operatöre mecburuz. Ne isterlerse onu dayatma lüksüne sahipler. Bize de kuzu kuzu ödemek düşüyor.”

 Gülen Kazma: 400 TL fatura ödedim, gerekçe de aşım yaptım oldu

“Benim telefonum faturalı ve Turkcell. Gençturkcell’li olmama rağmen bu ay 400 TL telefon faturası ödedim. Her girdiğim tarifede sürekli aşım yapıyorum uyarısı geliyordu. Çok dikkat etmeme rağmen yine aşım yaptığıma dair mesaj geliyor. Hiçbir şey anlamadım ben. Hattımı iptal ettirip kontörlüye geçmeyi düşünüyorum. Ayda 400-500 TL’den aşağı fatura gelmiyor. Bu aşımı nasıl yapıyorum aklım ermiyor. Ayın 5’i gelmeden internet kotam doluyor. Gidip sorduğumda görevliler bile şaşırıyor 4 GB internet 5 gün içinde nasıl biter diye. İçeriyi arayıp soruyorlar, araştırılıyor kullanılmış diyor ama ben kullanmadığımı çok iyi biliyorum. Film izlesem 5 günde 4GB interneti bitiremem.”

Selma Tokalı: Bazı ay telefona 3 defa ayrı ayrı paket yapıyorum

“Benim hattım kontörlü ve Turkcell. Ama faturalı hattan fazla para veriyorum. Bazı ay 3 defa paket yapıyorum. Paket daha uygun olduğu için. Bazen paket de yapmama rağmen kontör yüklemek zorunda kalıyorum. Paketteki dakikalarım bittiği için. 50-60 TL’ye paket yapıyorsam internetim SMS’im ay sonuna kadar kalmasına rağmen dakikalarım bitiyor ve mecburen ekstra para verip konuşabilmek için kontör yüklüyorum.”   

Hasan Çoban: Kontör dayanmıyor, kampanya ay sonunu getirmiyor

 “Kontörlü Turkcell hat kullanıyorum ama aldığımız kontör dayanmadığı gibi yaptığımız kampanyalar da ay sonuna kadar bize yetmiyor. 1 ayda 2 defa 50 TL’lik kampanya yapıyorum. Yani ayda 100 TL’den aşağı ödemiyorum. Faturalıya geçmeyi düşündüm ama hattı faturalı olanlardan çok şikayet duydum. Şu an için faturalı hattı erteledim. Bir müddet daha kontörlü hat kullanacağım. Faturalıya geçmemdeki amaç da bakkallarda marketlerde kontör peşinde koşmamaktı ama etrafımda faturalı hat kullanıcılarının sorunlarını gördükçe kontör yüklemek için marketlerde dolaşmaya razı oldum.”  

Ufuk Tekin: İki hat ve telefon kullanmak zorunda kaldım

“Ben maalesef iki hat kullanmak zorunda kalıyorum. Turkcell’liler için bir Turkcell hattım var. Telsim’liler için ise bir de Telsim hattım. Çareyi bu şekilde buldum. Çünkü kendi operatörünüz dışında başka bir operatörü ararsanız katı katına fatura ödüyorsunuz. Ben işim gereği sürekli telefon kullanmak zorundayım ve bu kadar farkı ödeyemem. İki telefonla gezmek zorundayım. İki telefon operatörü dışında başka da bir seçeneğimiz yok aslına bakarsanız. Tarifeler, kampanyalar neyse biz de onu kullanmak zorundayız. Başka bir seçenek bırakmıyorlar bize.”

Hüseyin Er: Faturalı hat kullanıyordum, kontörlüye geçtim

“Ben faturalı hat kullanıyordum ve kontörlüye geçtim. Faturalı hattıma gelen meblağ çok yüksekti. Dahil olduğum paketlerde sürekli aşım olduğu bilgisi geliyor ve ödemem gereken kampanya ücreti kadar bir de aşım ücreti ödüyordum. Şimdi kontörlü hat kullanıyorum mecburen. Çünkü faturalı telefona para yetiştiremiyorum.”

 

Fatma Eğilmez: Çareyi 300 TL verip sınırsız yapmakta buldum

“Benim telefonum önceden kontörlüydü ama daha sonra Turkcell hatlıya geçme kararı aldım. Birçok kampanya denedim ama sürekli aşım yaptığım gerekçesiyle fazla para ödediğim için uygun bir tarife bulamadım. Ben de madem her ay 200 TL’den aşağı fatura ödemiyorum dedim ve 300 TL’ye sınırsız kampanyaya geçtim. Ödüyorum da ödüyorum 300 TL verip sınırsız konuşayım dedim. Ama inanır mısınız ay sonu gelmeden bu tarifede de internetim bitmiş oluyor. Ben hiçbir şey anlayamıyorum bu işten.”

Öncü Koçman: Yıllarca kontörlü kullandım, faturalıya geçtim pişmanım

“Ben yıllarca kontörlü telefon kullandım. Daha sonra kontör alma derdinden kurtulmak ve ödediğim paranın hatlıyla denk geldiğini düşündüğüm için Telsim faturalı hatta geçtim. Geçtikten sonra bir tarifeye üye oldum ilk ay aşım yaptığım söylendi. İkinci ay daha yüksek bir tarifeye geçtim onda da aşım yaptığım söylendi ve katı katına fatura ödedim. Sonraki ay da başka daha üst tarifeye geçtim onda da aşım yaptığım için fazla para ödedim. Bir üst tarifeye geçtikçe aşım da devrediyor sanırım. Ben kontörlüdeyken 50 TL’lik bir kampanya yapıyordum ve beni 1 ay idare ediyordu. Ancak hatlıya geçtikten sonra ödediğim faturalara yetişemiyorum neredeyse. Her ay telefon gününde ödenmezse kesiliyor. İşimiz oluyor gününde yatıramıyoruz hiç tolerans yok anında kesiliyor telefon. Gidip yatırana kadar da açılmıyor.”

Osman Sakallı: İki operatör de keyfine göre politika belirliyor

“Türkiye’de olan kampanyalar neden bizde olmaz, çünkü fiyatlar 2 operatörün keyfine göre belirlenir. Artı faturalı hatlarda kendi kendimizin telefon görüşmelerini denetleyecek bir lüksümüz de yok. Bize ne kadar görüşmemizin kaldığını göstermiyor. Telsim de Turkcell de faturaları bindirir ve gönderir. 2 gün kendi kendine söylenir gider öder, ertesi gün açılır devam ederler aynı şekilde.”

Serap Özdemir: İnsanları sömürmeyi alışkanlık haline getirdiler

“İnsanları sömürmeyi alışkanlık haline getirdiler resmen. Telefon faturalarına yasal soygun diyorum ben. Faturanı ödemezsen kesilecek diye mesajlar geliyor sürekli. Ayrıca sürekli gereksiz mesaj yollamaları da bir sorun. Gece saat 12.00-01.00 hiç fark etmiyor sürekli tanıtım mesajları gönderiyorlar. Bir de elektronik haberleşme çıkarttılar ve sürekli bizden belli bir miktarda kesim yapılıyor.”

Sedat Dursun: Vatandaşı kazıklıyorlar

 “Vatandaşa kazık atmaktan başka bir şey bilmiyorlar. Hep daha fazlasını alma peşindeler. Vatandaştan ne alırsam ne koparırsam peşindeler. Onlarca kampanya çıkarıyorlar ama dikkat edin ilk önceleri avantajlı gibi görünen kampanya ya da paketler sonraları birdenbire yetmiyor. Ya da zam yapıyorlar. Daha önce 50 TL’ye yapılan paketlerimizi şimdi 70 TL’ye yapıyoruz.”

Şaban Kalkan: Yurt dışındaki kampanyalar bizde de olsun

 Türkiye’de her gün avantajlı  kampanyalar yapılıyor. Neden burada da aynısı olmasın. Neden her yöne aynı fiyat olmasın. Her ay farklı farklı yüklemeler yapıyorlar. Bence bunlar olmamalı, sabit bir paket olmalıdır ki kimse zora girip böyle sorunlar yaşamasın.”

 

Nazım Koryiğit: Telsim’e paket yapıyorum, Turkcell’i zorda kalmadıkça kullanmıyorum

“Ben iki hat kullanıyorum. Hem Telsim her Turkcell. Telsim’de paket yapıyorum sorun yaşamıyorum ve ay boyunca onu kullanıyorum. Fakat Turkcell için aynı fikirde değilim. Onda paket yapıyoruz her ay farklı farklı şeyler çıkarıp ücreti yükseltiyorlar. Zorda kalmadıkça kullanmıyorum. Böyle iş olur mu? Bence olmaz buna bir çözüm bulunmalıdır.”

 

İlknur Şahan: Elektronik haberleşme adı altında bizi soyuyorlar

 “Telefon faturalarının yüksekliğine gerçekten yazık günah Elektronik haberleşme adı altında çekilen kontörler ne anlama geliyor bu nedir, anlamakta zorluk çekiyorum. Her ay benden kontör alıyorlar fazlasıyla, buna bir çözüm bulunmalıdır. Bizi daha çok soymadan bu durumdan kurtulmalıyız ve elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.”

Salih İskifoğlu: Bizi mecbur bırakıyorlar

“Herkesin bu hatları kullanmaya mecbur olduklarını biliyorlar. Yüklüyorlar gitsin. Sonuçta herkes onlara mecbur. Her türlü ekstra yükleme yapma konusunda bir sıkıntı yaşamıyorlar. Bu her iki operatör için de geçerli. İki operatörden başka şansımız yok çünkü bunu çok iyi biliyorlar.”

Hasan Korkmazcan: Ertuğruloğlu da diğerleri de seyrediyor

"Burası KKTC aslında yaşadıklarımız sürpriz değil. Adamlar istediği faturayı istediği şekilde yazıyor, sıkıysa ödeme. Zaten ülkenin telekomünikasyon ağını kendi elleriyle yok edip bizi 2 özel şirketin insafına terk ettiler. Çok merak ediyorum Ulaştırma bakanımız Tahsin Ertuğruloğlu'nun vatandaşın ödediği faturalar karşısında hiç mi vicdanı sızlamıyor. Ne Ertuğruloğlu ne Taçoy ne de ondan öncekiler bu fiyat politikalarına müdahale edemediler edemezler de. Zaten çünkü yıllar önce Küçük hükümeti memura 13'ncü maaşı ödemek için ülke haberleşme ağını bu firmalara sattı işin özü bu".

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum