1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. ÇOCUK HAKLARI
ÇOCUK HAKLARI

ÇOCUK HAKLARI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’de “20 Kasım Çocuk Hakları Günü” etkinlikleri çerçevesinde iki panel gerçekleştirildi.

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’de “20 Kasım Çocuk Hakları Günü” etkinlikleri çerçevesinde iki panel gerçekleştirildi.

UKÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen panellerde çocuk hakları ele alındı.

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen panelde, çocuk gelişimi uzmanı Nihan Koran, Polis Genel Müdürü Birinci Yardımcısı Pervin Gürler, Sosyal Hizmetler Uzmanı Melahat Işınsu Halat, Avukat Mine Güçlüer ve Avukat Gözde Uğraşın hazır bulundu.

Sosyal Hizmetler Bölümü ile Toplum Gönüllüleri Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen diğer panele ise sosyal hizmet uzmanı Buse Erzeybek, Lefkoşa Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Sorumlusu Yeşim Gürçınar, UKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı ile Psikolog Eşmen Tatlıcalı katıldı.

Polis Genel Müdürü Birinci Yardımcısı Pervin Gürler paneldeki konuşmasında “Çocuk Odaklı Toplum Projesi”nin KKTC Meclisi’ne sunulduğunu ve ülkede çocuklara karşı nasıl hareket edileceğinin bir yasa altında toplandığını kaydetti.

Çocukların işlediği suçlara da değinen Gürler, çocukların, en çok fiziksel saldırı ve hırsızlık suçlarının işlendiğini söyledi.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Dr. Melahat Işınsu Halat konuşmasında, çocukların istismar edilmesini önlemenin devletin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Çocuk gelişimi uzmanı Nihan Koran “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları”nın önemine vurgu yaparken, Avukat Mine Güçlüer çocuk haklarını uluslararası hukuk boyutunda ele aldı

Avukat Gözde Uğraşın ise önümüzdeki yıllarda kurulması planlanan “Çocuk İzlem Merkezi”nin yapısıyla ilgili bilgi verdi.

Sosyal Hizmetler Bölümü ve Toplum Gönüllüleri Kulübü işbirliğinde düzenlenen diğer panelde ise konuşmacılar yasaların yetersiz olduğunu anlattı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Gülsen Işısal’ın başkanlık yaptığı panelde ilk olarak Sosyal Hizmet Uzmanı Buse Erzeybek söz aldı. Erzeybek çocukta ihmal, istismar ve sosyal hizmet müdahaleleri konusuna değindi.

Lefkoşa Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Sorumlusu Yeşim Gürçınar da devlet güvencesi, çocuğun onuru, çocuk yetiştirme sorumluluğu gibi konularda açıklamalarda bulundu.

UKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı panelde yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ta çocukların hukuki durumu ve çocuklarla ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Panelin son konuşmacısı Psikolog Eşmen Tatlıcalı çocukların maruz kaldığı cinsel istismarı anlamak için hatalı yollar izlendiğini ifade ederek, cinsel eğitim almış uzmanın yaptığı hatalı davranışları anlattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.